Tulevaisuuden Tähti

Suomi on kuuluisa kansainvälisesti menestyneistä rallikuljettajistaan - niin menneinä vuosina, nyt kuin toivottavasti tulevaisuudessakin. Neste Rallin järjestäjä, AKK Sports Oy, perusti vuonna 2014 lupaavia rallikuljettajia kartoittavan kilpailun vauhdittaakseen nuorten lahjakkuuksien tietä kohti kansainvälistä läpimurtoa ja maailman huippua.

Tulevaisuuden Tähti -kilpailun pääpalkintona voittajalle tarjotaan osallistuminen Neste Ralliin. Hän pääsee näyttämään taitojaan Suomen MM-rallin sorateillä täydellä kilpailupaketilla, sisältäen R3T-ralliauton ja huoltokokonaisuuden: renkaat, polttoaineet, osallistumismaksut, testin ennen kisaa, koulutuksen ja valmennuksen, kuin myös konsultoinnin PR- ja mediasuhteiden hoitamiseen.

Kilpailualustana Ralli SM -sarja

Tulevaisuuden Tähti valitaan Ralli SM -sarjassa kerrytetyn menestyksen kautta. Sarjan promoottorina toimii AKK Sports ja kilpailujen järjestäjinä paikalliset autourheiluseurat. Unelmana MM-ralli -kilpailun osallistujat ajavat luokassa SM3, jossa autot ovat FIA R1 ja R2 -luokiteltuja. Kasvavassa suosiossa oleva SM3 on erityisesti nuorten kilpailijoiden luokka, jossa kaluston ylläpitokustannukset pysyvät järkevinä. Luokasta on luonteva siirtyä eteenpäin R5- tai Super2000-luokan autoihin. Merkkeinä luokassa toimivat Citroën, Ford, Peugeot ja Skoda. 

Voittajan valintaprosessi

Valintaprosessissa otetaan huomioon Rallin SM -sarjan 4 ensimmäistä osakilpailua, eli osakilpailut, jotka ehditään ajamaan ennen päätapahtumaa, Neste Rallia. Nuoret kuljettajat, jotka sijoittuvat SM3-luokan pisteissä viiden parhaan joukkoon, kutsutaan erilliseen valintatilaisuuteen. Kuskien ajoanalyysi tehdään perustuen kauden varrella

Tulevaisuuden Tähti 2017 – miten, missä, milloin?

Kilpailua pääsee seuraamaan koko kauden ajan Ralli SM -sarjan ja Neste Rallin viestintäkanavien kautta. Finalistien nimet julkaistaan kesäkuussa Ralli SM -osakilpailun jälkeen.

Voittajan julkistamisen jälkeen Neste Rallin kotisivut ja somekanavat seuraavat rallilupauksen matkaa kohti pääpalkintoaan, heinä-elokuun vaihteessa siintävää MM-kilpailuviikonloppua. Viikko ennen todellista kisakoitosta valintaprosessista esitetään puolen tunnin ohjelma Ylen TV-kanavalta. 

Yhteistyössä Tulevaisuuden Tähti -kilpailun kanssa: MichelinCheckout, Rallivakuutus ja Matka-Agentit.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy