Tulevaisuuden Tähti -projekti

Suomi on kuuluisa kansainvälisesti menestyneistä rallikuljettajistaan - niin menneinä vuosina, nyt kuin toivottavasti tulevaisuudessakin. Neste Oil Rallin järjestäjä, AKK Sports Oy, perusti vuonna 2014 lupaavia rallikuljettajia kartoittavan projektin vauhdittaakseen nuorten lahjakkuuksien tietä kohti kansainvälistä läpimurtoa ja maailman huippua.

Tulevaisuuden Tähti -kilpailun pääpalkintona voittajalle tarjotaan osallistuminen Neste Oil Ralliin. Hän pääsee näyttämään taitojaan Suomen MM-rallin sorateillä täydellisellä kilpailupaketilla, sisältäen R3T-ralliauton ja huoltokokonaisuuden: renkaat, polttoaineet, osallistumismaksut, testin ennen kisaa, koulutuksen ja valmennuksen, kuin myös konsultoinnin PR- ja mediasuhteiden hoitamiseen.

Kilpailualustana Ralli SM -sarja

Tulevaisuuden Tähti valitaan Ralli SM -sarjassa kerrytetyn menestyksen kautta. Sarjan promoottorina toimii AKK Sports ja kilpailujen järjestäjinä paikalliset autourheiluseurat. Unelmana MM-ralli -kilpailun osallistujat ajavat luokassa SM3, jossa autot ovat FIA R1 ja R2 -luokiteltuja. Kasvavassa suosiossa oleva SM3 on erityisesti nuorten kilpailijoiden luokka, jossa kaluston ylläpitokustannukset pysyvät järkevinä. Luokasta on luonteva siirtyä eteenpäin R5- tai Super2000-luokan autoihin. Merkkeinä luokassa toimivat Citroën, Ford, Peugeot ja Skoda. Lue lisää Ralli SM -sarjasta ja seuraa projektia osoitteessa: http://www.rallism.fi/ 

Voittajan valintaprosessi

Valintaprosessissa otetaan huomioon Rallin SM -sarjan 4 ensimmäistä osakilpailua, eli osakilpailut, jotka ehditään ajamaan ennen päätapahtumaa, Neste Oil Rallia. Nuoren siis tulee ajaa luokassa SM3 ja olla iältään syntynyt 1.1.1990 tai sitä myöhemmin. Nuoret kuljettajat, jotka sijoittuvat luokkansa SM-pisteissä viiden parhaan joukkoon, kutsutaan erilliseen valintatilaisuuteen Suomen Urheiluopistolle, Vierumäelle. Kuskien ajoanalyysi tehdään perustuen kauden varrella annettuihin näyttöihin. Ajoanalyysin lisäksi testissä arvioidaan kuskien fyysisiä ja psyykkisiä ominaisuuksia, sekä PR- ja mediasuhteissa suoriutumista.

Vuoden 2014 voittaja: Teemu Suninen

Tulevaisuuden Tähti 2014 -projektin voiton nappasi nimiinsä Teemu Suninen. Kuusivuotiaasta rallia harrastanut lahjakkuus oli ennen kilpailuvoittoaan ehtinyt kerryttää autourheilumenestystään mm. 4. sijalla alle 18-vuotiaiden kartingin MM-kisassa ja voitolla rallicrossin EM-osakilpailussa. Rallin puolella nuorukaisen kehitys on ollut nopeaa. Hän teki hienon nousun aloittelijaluokasta, B-junioreista, suoraan kaikkein tasaväkisimpään SM3-luokkaan, sijoittuen kauden 2014 päätteeksi SM-pisteissä luokkansa neljänneksi.

Pääpalkinnossa, eli Neste Oil Rallissa, Suninen suoriutui erinomaisesti, voittaen vauhdikkaiden käänteiden jälkeen WRC3-luokkansa. Lupaavia otteitaan nuori mies on jatkanut voittonsa jälkeenkin: maaliskuussa 2015 hän teki sopimuksen Toyota Motorsportin kanssa, siirtyen ajamaan rallin MM-sarjaa WRC3- ja WRC2-luokissa. Lue lisää Teemun kuulumisia osoitteessa: www.teemusuninen.com

Tulevaisuuden Tähti 2015 – miten, missä, milloin?

Projektia pääsee seuraamaan koko kauden ajan Ralli SM -sarjan ja Neste Oil Rallin viestintäkanavien kautta. Finalistien nimet julkaistaan kesäkuussa Ralli SM -osakilpailun jälkeen ja kesäkuun lopulla kilpailijat osallistuvat Vierumäen ratkaiseviin valintatesteihin.

Voittajan julkistamisen jälkeen Neste Oil Rallin kotisivut ja somekanavat seuraavat rallilupauksen matkaa kohti pääpalkintoaan, heinä-elokuun vaihteessa siintävää MM-kilpailuviikonloppua. Viikko ennen todellista kisakoitosta valintaprosessista esitetään puolen tunnin ohjelma Ylen TV-kanavalta. 

Yhteistyössä Tulevaisuuden Tähti -projektin kanssa: MichelinCheckout, Nisula Forest, Matka-Agentit ja Unikulma.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy