Juniorien NEZ-Rallisarja 2016 starttaa Mikkelissä, SM-Vaakuna Rallissa

12.2.2016

« Takaisin

FIA:n pohjoisen alueen, NEZ (North European Zone), rallimestaruudesta kilpaillaan vuosittain kolmessa eri luokassa, eli nelivetoisissa, kaksivetoisissa ja junioreissa. Kaudella 2016 neli- ja kaksivetoisten sarjan pisteistä kilpaillaan kahdessa kilpailussa, mutta NEZ-rallimestaruuden ykköstuotteeksi noussut Junioreiden sarja uudistuu kaudelle 2016 niin, että osakilpailumäärää kasvaa yhdellä, eli pisteistä kilpaillaan viidessä osakilpailussa.

Sarjassa kilpailee alle 25-vuotiaat I-ohjaajat ainoastaan FIA-luokitelluilla R1- ja R2-autoilla.

Kaudella 2015 Suomalaiset nuoret saavuttivat varsin vahvaa menestystä kun sarjan mestariksi kruunattiin Taisko Lario ja pronssille päätyi Jari Huttunen.

Viiden osakilpailun sarja tarjoaa erilaisia ralleja eri alustoilla

NEZ Junior Rally Championship -sarja koostuu kaudella 2016 viidestä osakilpailusta, jotka kilpaillaan Suomessa, Latviassa, Virossa ja Tanskassa. Kilpailuiksi on valittu mahdollisimman erilaisia kilpailuja eri alustoilla, jonka myötä kilpailijoille tarjotaan mahdollisuus hankkia helposti kansainvälistä kilpailukokemusta sekä kokemusta erilaisista olosuhteista ja kilpailuista palvelemaan urakehitystä

Kauden 2016 NEZ JRC -osakilpailut ovat seuraavat:

26.-27.2.     SM-Vaakuna Ralli, Suomi (lumi)

5.-7.5.        Rally Talsi, Latvia (sora)

26.-27.8.     Tallinn Rally, Viro (sora)

23.-24.9.     Pirelli Ralli, Suomi (sora)

22.-23.10.   Rally Denmark, Tanska (asfaltti)

Kaikki sarjan osakilpailut ovat ennakkotutustuttavia. Ilmoittautuminen sarjan osakilpailuihin tapahtuu jokaisen kilpailun kilpailukohtaisten sääntöjen mukaisesti.

Päästäkseen sarjan lopullisiin pisteisiin, kilpailijan tulee osallistua vähintään kahteen sarjan osakilpailuun, josta toisen tulee olla kilpailijan oman kotimaan ulkopuolella ajettava ralli.

Kauden viimeisessä osakilpailussa jaetaan kaksinkertaiset pisteet.

Nuorten rallikuljettajien ensimmäinen askel kansainvälisiin ralleihin

Nuorille kuljettajille on uran edetessä ensiarvoisen tärkeää saada kokemusta myös ulkomailla kilpailemisesta, mutta usein kynnys ulkomailla kilpailemiselle on melkoisen korkea, varsinkin jos kilpailusta saatava vastine jää pelkän kokemuksen hankinnan varaan. Tätä ”aukkoa” paikkaamaan on luotu nuorille tämä oma rallisarja Pohjois-Euroopan alueelle, jonka tarkoituksena on madaltaa ulkomailla kilpailemisen kynnystä sekä tarjota nuorille mahdollisimman helppo ja kustannustehokas mahdollisuus ottaa urallaan ensimmäisiä askeleita ulkomailla kilpailemiseen.

Sarjaan voivat siis osallistua kaikki alle 25-vuotiaat kansainvälisen kilpailijalisenssin omaavat kuljettajat. Kilpailukalustona NEZ JRC -sarjassa ovat FIA-luokitellut R2 ja R1-autot. Jokaisessa osakilpailussa on luokka näille autoille, joka sisältää NEZ JRC -kilpailijat. Suomen osakilpailuissa tämä luokka on SM3.

Sarjaan ei ole erillistä ennakkoilmoittautumista, vaan lähtökohtaisesti kaikki osakilpailuihin ja ko. luokkaan osallistuvat alle 25-vuotiaat kilpailijat keräävät myös NEZ JRC -pisteitä, mikäli he ilmoittavat halukkuudestaan pisteiden keräämiseen ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

Muun kuin AKK:n myöntämällä kilpailijalisenssillä kilpailevat keräävät automaattisesti NEZ JRC -sarjan pisteitä Suomen osakilpailuissa.

Kauden päätteeksi sarjassa palkitaan 3 parasta NEZ JRC kulta-, hopea- ja pronssimitaleilla.

Lisätietoja sarjasta, sen osakilpailuista ja sarjasäännöistä antaa tarvittaessa AKK:n Rallin lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

Design Mainostoimisto Ajaton Oy