Rallisprintin SM ja Suomi Cup-tittelit selvillä

12.10.2015

« Takaisin

Nikko, Vuotari ja Alarautalahti kaasuttelivat mestareiksi

Joni Nikko, Mikael Vuotari ja Matti Alarautalahti ajoivat rallisprintin Suomen mestareiksi 11.10. Huittisissa ajetussa sarjan viimeisessä osakilpailussa. Vuotari oli jo mestaruuden varmistanut yleisen kaksivetoisissa, mutta yleisen nelivetoisissa sekä junioreissa käytiin kiivas kamppailu SM-mitaleista. Kilpailu ajettiin neljän kilometrin soratiellä. Järjestäjänä toimi Huittisten Urheiluautoilijat.

Yleisen neliveto mestaruus käytiin ralliautoluokassa ajaneiden Kai Hyttisen ja Joni Nikon sekä enempi viritettyjen rallisprint luokassa kisanneen Hannu Mäki-Ikolan kesken. Joni Nikko oli päivän nopein kuljettaja ja pokkasi näin mestaruuden Pohjanmaalle.

-Aika kova lataus oli toiselle kierrokselle ja se onnistui kyllä hyvin. Pito oli toisella kierroksella tosi hyvä. Tämä oli vauhdikas tie, missä vähemmälläkin tehoilla vauhti säilyi. Olihan tämä kova juttu ja hiukan balsamia rallin SM-hopean lisäksi, laihialainen totesi voiton ratkettua. Kai Hyttinen jäi Nikolle 3,13 sekuntia ja menetti mestaruuden ja samalla myös hopean. SM-pronssi ei tyydyttänyt suomussalmelaista.

-Pelasin upporikasta ja rutiköyhää. Nikko ajoi huiman ajan toiselle kierrokselle, Hyttinen sanaili. Hannu Mäki-Ikola voitto toisen nelivetoluokan ja se toi nyt 30-vuotisen uransa päättäneelle ylihärmäläiselle SM-hopeaa.

-Tämä oli kuin voitto meille. Ajoin omalla tasolla sarjan sorakilpailut. Tähän on hieno päättää pitkä harrastusura. Kiitos kaikille, Autoliitto Härmää edustava Mäki-Ikola kiitteli. Kaksivetoisten mestaruuden oli jo varmistanut Mikael Vuotari. Parkanolainen ajoi tänään luokkansa toiseksi. Tomi Koirikivi on myös varmistanut hopean, eikä luokkavoitto tänään muuttanut tilannetta. Tomi Hallia varmisti luokkavoitolla SM-pronssia. Luokkavoittoihin yleisessä Nikon, Mäki-Ikolan, Koirikiven ja Hallian lisäksi ajoivat Mika Lemmetti ja Jukka Vähämäki.

Kauden komeetta mestariksi

Suomen juniorimestariksi ajoi lajissa kauden komeetaksi todettu Matti Alarautalahti. Parkanolainen aloitti ajamisen vasta tällä kaudella ja tulokset puhuvat puolestaan. Huittisissa tuli luokkavoitto.

-Nyt on hyvä fiilis. Kyllä oli täysi yritys toiselle kierrokselle, sillä luokkavoitolla tulisi mestaruus. Auto on hyvä ja se sopii niin asfaltille, kuin soralle, 24-vuotias Alarautalahti kertoi tunnelmiaan. Juha-Pekka Pesonen ajoi myös luokkavoittoon, joka toi hämeenkyröläiselle SM-hopeaa.

-Kovempaa en pääsisi, kun tulin toisen kierroksen, Pesonen totesi. SM-pronssille ajoi multialainen Teemu Kuusinen. Huittissa junioreiden yleiskilpailun voittoon ajoi Juha Vinni Mitsubishilla.

Suomi Cup-mestareita ovat Anniina Noso V1600-luokassa, Sirpa Kaski naisten luokassa, Juho Koski-Lammi nuorten luokassa sekä Tarmo Ollila senioreiden luokassa.

Kuvissa: Rallisprintin Suomenmestarit 2015 vasemmalta Mikael Vuotari, Joni Nikko ja Matti Alarautalahti

Teksti & kuvat: Vesa Rauhala

Lisätietoja: Sarjatiedottaja Vesa Rauhala 0400 868029