Salosesta EVK-luokan suomenmestari

15.6.2015

« Takaisin

Alastarolla ajetussa jokkiksen EVK-luokan SM-kilpailussa loimaalainen Juha Salonen (MRT) ajoi pitkän kaavan mukaan Suomenmestariksi.

Lauantain karsinnassa alkuerälähdöstä suoraan sunnuntaille ajaneen Salosen tie ei ollut toisena kilpailupäivänä helppo A-finaaliin. Sunnuntaina ajetut alkuerät lupasivat kyllä hyvää tulosta, kun Salonen nappasi alkuerävoiton ja pääsi suoraan välierälähtöön. Rauno Väyrynen (NokUA) pisti kampoihin välierälähdössä ja Salosen sijoitus oli toinen, mutta paikka semifinaalin aukesi. Semifinaalissa oli tiukkaakin tiukempaa vääntöä ja tuloksena oli D-finaalipaikka. Tämä tarkoitti sitä, että kolme finaalilähtöä tulisi olemaan edessä, ennen kuin olisi mahdollista taistella Suomenmestaruudesta.

Mutta vaikka takavetoiset repivätkin finaaleissa lähtölaatalta pienen etumatkan, oli Salosen ratakokemuksesta hyötyä ohitustilanteissa etuvetoisella Hondalla. Kolmen tiukan finaalilähdön jälkeen hän oli noussut viimeiseen lähtöön. A-finaalissa Salonen pääsi kuittaamaan ykköspaikan jälleen helposti pyöreillä ajolinjoilla ja voitto tuli selvällä erolla sateisella Alastaron moottoriradalla. Kilpailussa toiseksi ajoi Kari-Pekka Koivisto (AMM) Mazdalla ja pronssille ajoi Esa Ketomäki (LapUA) Peugeotilla.

Teksti ja kuva:
Santtu Miinalainen
Romukauppa JM EVK SM
Tiedottaja

Tulokset:

http://www.jokkis.net/online2/tulosta_tulokset.php?kisa_id=2339&luokka=4

Design Mainostoimisto Ajaton Oy