Tatu Lehmuskalliosta AKK:n toimitusjohtaja

13.4.2016

« Takaisin

Suomalainen autourheilu sai uuden suunnannäyttäjän keskiviikkona 13.4., kun Tatu Lehmuskallio, 57, otti vastaan autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK-Motorsport ry:n ja sen markkinointiyhtiön, AKK Sports Oy:n, toimitusjohtajuudet.

Monipuolisen, kansainvälisen taustan etenkin urheilumedian ja urheiluliiketoiminnan saralla omaava Lehmuskallio on aiemmin toiminut mm. Kolmostelevisio Oy:ssä, MTV Oy:ssä ja MTV Sisällöt Oy:ssä urheilupäällikkönä ja urheiluoikeuksien hankintapäällikkönä (1994-2015).

Autourheilu nivoutuu Lehmuskallion uraan etenkin kansainvälisen urheilumedian kautta: hän on ollut neuvottelemassa useita rallin MM-sarjan sekä Formula 1 –mediasopimuksia, ja tehnyt useita vuosia yhteistyötä myös rallin MM-sarjan promoottoritahojen sekä AKK Sports Oy:n kanssa, osallistuen MM-rallin televisioinnin ja kaupallistamisen kehittämiseen Suomessa ja kansainvälisesti.

Järjestöpuolelta Lehmuskalliolta löytyy vankkaa kokemusta hiihtolajien parista; hän vaikuttaa Suomen Hiihtoliiton johtokunnassa ja Kansainvälisessä Hiihtoliitossa (FIS) sekä TV-työryhmässä että PR- ja mediakomiteoissa. Hän on tehnyt myös useita vuosia konsultointityötä järjestöjen, yhteisöjen ja tapahtumatekijöiden kanssa.

”Halusimme AKK:lle kokeneen, ammattitaitoisen toimitusjohtajan, joka toimii tottuneesti kotimaisilla ja ulkomaisilla autourheilukentillä, ja tuntee sekä järjestö- että liiketoimintapuolen. Lehmuskalliossa yhdistyvät monet edellä mainitut vahvuudet, joista uskomme suomalaisen autourheilun hyötyvän parhaiten nyt ja tulevaisuudessa”, kuvailee valintaa AKK-Motorsportin ja AKK Sportsin hallituksen puheenjohtaja Juhani Pakari.

Autourheilua aktiivisesti myös vapaa-ajallaan seuraava, AKK:n tuore toimitusjohtaja uskoo perinteistä ammentamiseen, toiminnan ammattimaistamiseen sekä rohkeaan kansainväliseen toimintaan.

”Ohjenuoranani on ollut urheilujohtamisen ja -toiminnan ammattimaistaminen niissä yhteyksissä, joissa sitä nykyään vaaditaan. Suomalaiseen urheiluun perinteisesti kuuluvan kansalaisliikkeen ja ammattimaisen toiminnan yhteenliittäminen on valtava haaste koko suomalaiselle urheilulle, jos se haluaa olla menestyksekäs ja merkittävä sekä taloudellisesti vakaa työnantaja”, Lehmuskallio toteaa.

”Suomalainen moottoriurheilu on paitsi vahva kansalaisliike, myös poikkeuksellisen menestyksekäs kansainvälisesti. Moottoriurheilun globaali luonne tekee saavutuksista ja tulevaisuuden haasteista entistäkin merkittävämpiä, ja uskon että pystymme vastaamaan niihin hienosti omilla vahvuuksillamme”, Lehmuskallio arvioi.

Tatu Lehmuskallio

- s. 1959
- koulutus: Kauppatieteen maisteri, Helsingin kauppakorkeakoulu
- pääaineet liike-englanti ja kansainvälinen markkinointi
- Arkkitehtuurin ylioppilas, Oulun yliopisto
- Viimeisimmät työtehtävät:
1988-94 Sanoma Oyj, toimittaja ja päätoimittaja, Skimbaaja-lehti
1994-2015 Kolmostelevisio Oy, MTV Oy ja MTV Sisällöt Oy, urheilupäällikkö, urheiluoikeuksien hankintapäällikkö

Lisätiedot:

AKK-Motorsport ry ja AKK Sports Oy / toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio, 0400 414860

Design Mainostoimisto Ajaton Oy