The Girls On Track -autourheiluhankkeessa 13–18-vuotiaat tytöt pääsevät kartingauton rattiin

7.3.2018

« Takaisin

Kansainvälinen Autoliitto FIA ja EU:n Erasmus+ lanseerasi keskiviikkona Genevessä The Girls On Track -ohjelman. Kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on edistää tyttöjen ja naisten asemaa autourheilussa sekä madaltaa naisten kynnystä autourheilun aloittamiseen. Mukana on Suomen lajiliiton AKK-Motorsport ry:n ohella kaikkiaan kahdeksan Euroopan maata.

Jokaisessa maassa järjestetään paikallisia tapahtumia, joissa 13–18-vuotiaat tytöt pääsevät ajamaan kilpaa kartingslalomia. Joka maan kolme parasta ajajaa pääsee Euroopan finaaliin LeMansiin ja parhaat vielä eteenpäin valmennusohjelmaan. Valituista kolmesta kuskista vain kahdella saa olla kilpailulisenssi. Koko hankkeen aikana tehdään lisäksi laaja tutkimus tyttöjen asemasta autourheilussa ja miten sitä voidaan edistää.

AKK:n organisoimat Suomen tapahtumat järjestetään yhdessä AKK-Motorsport ry naistyöryhmän kanssa lauantaina 26.5. Tuurissa Keskisen parkkipaikalla ja torstaina 23.8. Hämeenlinnassa Ritarihallin parkkipaikalla. Tapahtumissa on ohjelmaa koko perheelle. Hämeenlinnan tapahtuman yhteydessä järjestetään myös Naiset autourheilussa -verkostoitumislounas.

– Mahtavaa, että FIA ja komissio ovat lähteneet mukaan tällaiseen hankkeeseen. On hienoa päästä tekemään jotain konkreettista. Uskon, että tämän kautta tavoitetaan kokonaan uusi kohderyhmä, viedään tapahtumat ihmisten luo ja helpon kokeilun avulla saada moni tyttö innostumaan autourheilusta. Hienointa on se, että osalla valituista ei saa olla ajokokemusta, mikä avaa ovia kaikille, jotka kiinnostuvat asiasta. Vähän harrastaneille tämä on erinomainen mahdollisuus päästä mittaamaan taitojaan kansainvälisesti, sanoo AKK:n naistyöryhmän puheenjohtaja Tiina Lehmonen.

Suomessa hankkeen keulakuvaksi on saatu monia tunnettuja autourheilukasvoja, mm.:

Krisse Aalto / drifting-kuljettaja
Kaisa Eiristö / karting-kuljettaja (SM1 2015 ja SM2 2016)
Reeta Hämäläinen / kartanlukija, ralli 
Peppi Keski-Korsu / crosskart-kuljettaja
Emma Kimiläinen / rata-autoilija (Touring Car -luokka)
Milja Kukkonen / rata-autoilija (Formula Academy Finland)
Tiina Lehmonen / FIA:n naiskomission hallituksen jäsen
Karoliina Leppihalme / rallicross-kuljettaja
Meri Levula / karting-kuljettaja
Anita Mäkelä / drag race -kuljettaja
Enni Mälkönen / kartanlukija, ralli (palkittu AKK:n Lady Racing -maljalla 2017)
Noora Saarinen / kartanlukija, ralli
Laura Suvanto / rallikuljettaja 
Meiju Viitanen / rallisprint-kuljettaja

Seuraa hanketta:

Facebook (The Girls on Track Finland)
Instagram (The Girls on Track Finland)
Twitter (AKK-Motorsport)

Lisätietoja:

Raakel Koittola / Key Account Manager, nuoriso- ja yhteiskuntavastuuohjelmat +358 (0)44 358 45 22

Design Mainostoimisto Ajaton Oy