Edunvalvonta ja vastuullisuus

AKK-Motorsport ry toteuttaa kattavaa kotimaisen autourheilun vastuullisuus- ja edunvalvontatyötä kansallisesti Suomessa ja kansainvälisesti autourheilun kattojärjestö FIA:ssa. Työn tavoitteena on autourheilutoiminnan mahdollistaminen ja edistäminen ympäröivässä yhteiskunnassa sekä urheilujärjestökentässä – kestävällä ja vastuullisella tavalla lajin olosuhteiden ja ympäristötekijöiden kannalta. Kattava vastuullisuus- ja edunvalvontatyö edellyttää yhteydenpitoa, jatkuvaa kanssakäymistä ja aloitteiden tekemistä muun muassa toimintaan liittyvien ministeriöiden ja viranomaisten kanssa. 

AKK-Motorsport ry:lle on myönnetty autourheilun kattojärjestön FIA:n korkeimman tason ympäristösertifiointi. Sertifioitu lajiliitto auditoidaan kahden vuoden välein ja AKK:n viimeisin auditointi on toteutettu 2022. Suomen MM-ralli, Secto Rally Finland, on saavuttanut niin ikään korkeimman tason ympäristösertifikaatin, jonka viimeisin auditointi on suoritettu 2022.

FIA:n kolmen tähden ympäristösertifikaatti perustuu useisiin maailmanlaajuisesti tunnustettuihin kriteereihin, kuten kansainvälisen Olympiakomitean ja ISO 14001:n standardeihin. Tunnustus tarkoittaa jatkuvaa korkeatasoista ja sitoutunutta työtä ympäristön eteen, jossa otetaan huomioon muun muassa ekologinen logistiikka, käytetyt polttoaineet, käytetty sähkölaatu, käytetyt ajoneuvot, ympäristöystävälliset materiaalihankinnat sekä ekologisen jätehuollon organisoiminen.

Voit lukea FIA:n ympäristösertifikaatista lisää täältä

Suomen MM-rallin vastuullisuustyöstä pääset lukemaan lisää täältä

Design Mainostoimisto Ajaton Oy