Seurat - Seurasertifikaatti

Seurasertifikaatti - laadukkaan seuratoiminnan merkki

Jäsenseurojen tulos- ja laatuperusteinen arviointi on osa AKK-Motorsport ry:n seurakehitystyötä. Arviointi pohjautuu jäsenseurojen toimintaraporttiin, raportin liitteisiin, seuran www-sivuilla olevaan informaatioon sekä muuhun tiedotustyöhön. Arvioinnin perusteella seurat voivat saavuttaa kolme eritasoista (kulta - hopea - pronssi) sertifikaattiluokkaa. Arvioinnissa tarkastellaan seurojen järjestö-, koulutus-, harjoitus-, ja kilpailutoimintaa kokonaisuutena, joka koostuu toimista kansalaisaktiivisuuden, nuorisotoiminnan, harrasteurheilun ja kilpa- ja huippu-urheilun edistämiseksi eettisesti kestävällä tavalla.

Seurasertifikaatti on ensisijaisesti työkalu seuralle toimintansa arviointiin, seurantaan ja seuratoiminnan kehittämiseen. Sertifikaatti on merkki hyvästä seurasta, jossa tehdään laadukasta toimintaa. Lajiliitolle arviointi antaa ennen kaikkea tietoa jäsenseurojen toiminnasta, josta saatavien tietojen perusteella voidaan liiton toimintaa kehittää palvelemaan seurojen tarpeita paremmin.

 

Kuinka sertifikaattia haetaan

Arviointi pohjautuu jäsenseurojen toimintaraporttiin ja raportin liitteisiin. Pisteytyksen tekee seura itse annettujen kriteereiden pohjalta ja toimittaa pisteytysraportin liitteineen lajiliitolle. Seura auditoidaan ensimmäisen pisteytyksen yhteydessä ja sen jälkeen joka toinen vuosi.

  1. Seura tekee päätöksen sertifikaatin hakemisesta ja lataamateriaalin ja kaavakkeet liiton nettisivuilta

  2. Pisteytys tehdään seuran toimesta annettujen kriteerien ja ohjeiden perusteella. Annetut pisteet tulee perustella ja liittää liiteaineisto toimintaraporttiin.

  3. Raportti toimitetaan liitolle tarkistettavaksi - sertifikaatti myönnetään raportin perusteella.

  4. Sertifioitu seura auditoidaan kahden vuoden välein > säännöllinen yhteydenpito seuroihin.

 

 

 


 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy