Lajit - eAutourheilu

eAutourheilu-laji:

eSports on peliteknologiaan perustuvan urheilun yleistermi. Eri tyyppiset eSports lajit ovat yksi maailman nopeammin kasvavista kilpaurheilun muodoista.

eAutourheilu = virtuaalinen autourheilu, on yksi eSportsin lajeista.

Erittäin monipuolista ja edullista sekä yksi luontoystävällisimmistä moottoriurheilun muodoista. Muita lajille ominaisia termejä on esim. sim-racing ja simulaattorikilpaileminen.

eMotorsports on kaikkea harrastamisesta ammattitason kilpailemiseen sekä virkistävästä hauskanpidosta aina hyötyliikuntaan saakka.

Kilpaileminen tapahtuu sekä verkossa järjestettävinä nettikisoina sekä erikseen järjestetyissä LIVE -kisatapahtumissa ja eAutourheilun keskuksissa.

Ratti/poljin –peliohjain on myös tarpeen ja näitä löytyy marketeista sekä vaativampaan makuun nettikaupoista ja erikoisliikkeistä. Perusnettiliittymä tarvitaan myös.

PC-tietokoneen ei tarvitse olla supertehokas jotta alkuun pääsee, toki kokemus on miellyttävämpi jos koneessasi on kunnolla potkua.

Sim Racing eSM 2019 -sarja

Sarja on Suomen elektronisen urheilun liiton SEUL ry:n virallinen suomenmestaruussarja sekä AKK-Motorsport ry:n virallinen virtuaalisen autourheilun suomenmestaruussarja. Tämän karsintasarjan tulosten perusteella kutsutaan kilpailijat myöhemmin tänä vuonna järjestettävään livefinaaliin.

Kilpailijalla on oltava voimassa oleva pelaajalisenssi (hinta 5€, tai AKK:n kilpailijalisenssin haltijalle ilmainen), sekä kilpailijan on oltava Finnish Sim Racing Association ry:n tai muun AKK-Motorsport ry:n jäsenseuran jäsen. Jos jäsenyyttä ei vielä ole, riittää että liittyy jäsenseuraan sarjan ilmoittautumisen auki ollessa. FiSRAn jäseneksi voi liittyä täältä ja osaltamme riittää, että jäsenhakemus on sisällä ja jäsenmaksu maksettu.

Simulaattorina on iRacing sekä autona toimii Formula Renault 3.5. Vapaat säädöt, ei polttoainerajoitusta.

Lisätiedot eSM 2019 -sarjasta: https://simracing.fi/kaudet/63

FISRA

 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy