Kilpa-autojen kuntokatsastuspaikat 2017

20.1.2017

« Takaisin

Rekisteröimättömien siirtotarra-autojen tieliikennekatsastukset 2017


Rallikilpailuissa ns. siirtotarroilla käytettävät verovapaat kilpa-autot tulee kuntokatsastaa ennen ensimmäistä kilpailua ja tämän jälkeen vuosittain. Myös verovapaat autosuunnistusautot on kuntokatsastettava. Siirtotarroilla voi ajaa rallikilpailussa vain, jos kysymyksessä on verovapaa auto, ts. auto on joko tullattu nopeuskilpailukäyttöön tai poistettu rekisteristä veroseuraamuksen vuoksi. Tällöin todisteena tulee olla tullauspaperit (jos auto on tuotu EU-alueen ulkopuolelta), tullin todistus verottomasta käytöstä tai Liikenteen turvallisuusvirasto TraFiin tehdystä käyttötarkoituksen muutoksesta kopio. Edellä mainitut paperit, auton luokitustodistus sekä AKK:n myöntämä katsastuskortti tulee ottaa mukaan katsastukseen (autosuunnistusautossa ei tarvita katsastuskorttia). Historic-autossa tulee olla mukana voimassaoleva FIA-passi. Mikäli auton tukivarret eivät ole auton alkuperäisiä tai autoon luokiteltuja, tulee niistä aina olla valmistustodistus, jossa vakuutetaan, että osat ovat autoon kuuluvia tehdasvalmisteisia osia.

Katsastuksen painopisteenä on auton tieliikenneturvallisuus ja muutettujen osien/rakenteiden tarkastus sekä turvavarusteet. Hyväksytystä kuntokatsastuksesta tehdään merkintä auton katsastuskorttiin. Katsastuskorttiin merkitty hyväksytty kuntokatsastus on voimassa yhden vuoden. Lisäksi katsastuksesta tehdään tarkastuskortti, joka on säilytettävä ja pyydettäessä esitettävä kilpailun järjestäjälle.

Auto tulee viedä katsastukseen TLA:n mukaisin siirtorenkain, ilman pohjapanssareita sekä ilman pohjasuojia.

Katsastuksen hinta on 70 euroa ja uusintakatsastuksen 20 euroa. Uusintakatsastus tulee suorittaa 1 kk:n kuluessa samalla asemalla, missä katsastus on aloitettu. Katsastuksia suorittavat vain AKK:n hyväksymät katsastustoimipaikat ja henkilöt, joiden yhteystiedot oheisessa liitteessä.

Lisätietoja: AKK-Motorsport ry, Iiro Palmi, 050 347 5177, iiro.palmi@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy