Lajit - eMotorsportseMotorsports-laji:

eSports on peliteknologiaan perustuvan urheilun yleistermi. Eri tyyppiset eSports lajit ovat yksi maailman nopeammin kasvavista kilpaurheilun muodoista.

eMotorsports = virtuaalinen autourheilu, on yksi eSportsin lajeista.

Erittäin monipuolista ja edullista sekä yksi luontoystävällisimmistä moottoriurheilun muodoista. Muita lajille ominaisia termejä on esim. sim-racing ja simulaattorikilpaileminen.

eMotorsports on kaikkea harrastamisesta ammattitason kilpailemiseen sekä virkistävästä hauskanpidosta aina hyötyliikuntaan saakka.

Kilpaileminen tapahtuu sekä verkossa järjestettävinä nettikisoina sekä erikseen järjestetyissä LIVE -kisatapahtumissa ja eMotorsports keskuksissa.

Laji on erittäin edullinen ja alkuun pääsee esim. ilmaisella LIVE FOR SPEED www.lfs.net . Tällä pelillä ajetaan myös kauden 2017 SM-sarja.

Ratti/poljin –peliohjain on myös tarpeen ja näitä löytyy marketeista sekä vaativampaan makuun nettikaupoista ja erikoisliikkeistä. Perusnettiliittymä tarvitaan myös.

PC-tietokoneen ei tarvitse olla supertehokas jotta alkuun pääsee, toki kokemus on miellyttävämpi jos koneessasi on kunnolla potkua.

SM-tasolla tarvitaan myös web-kamera tunnistautumista varten joten myös tähän on syytä varautua.

eMotorsports Suomenmestaruus -sarja:

Kausi 2017 ajetaan AKK- Motorsport ry:n alaisuudessa ja sarjalla on virallinen Suomenmestaruuden arvo. Sarjassa kilpaileminen edellyttää IeMA:n tai jonkun muun AKK:n alaisen jäsenseuran jäsenyyttä sekä hyväksyttyä eMotorsports -tutkintoa.

eMotorsports tutkinto sisältää Debytanttikilpailut, kilpa-ajamisen perustietouden - ajotapasäännöt sekä lippusäännöt. Mikäli kuljettajalla on voimassaoleva AKK:n rataleima/karting tutkinto voi tällä osallistua sarjaan. Muiden lajien kuljettajien tulee suorittaa eMotorsports tutkinto.

Kaikissa osakilpailuissa on kilpailunjohtaja ja tuomari.  

International eMotorsports Accosiation (IeMA)

IeMA on virtuaalisen autourheilun voittoa tavoittelematon rekisteröity yhdistys jonka tavoitteena kehittää virtuaalisen autourheilun toimintaa ja toimia jäseniensä etujärjestönä.

Yhdistys vastaa yhdessä Circuit eMotorsports:n kanssa kilpailutoiminnan järjestämisestä Suomessa ja NEZ -tasolla.

IeMA on AKK-Motorsport ry:n jäsenseura. 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy