Historic Lajiryhmän kokous 4/16 1.9.2016

6.9.2016

« Takaisin

Paikalla olivat: Juha Liukkonen (pj.), Aulis Haimakainen, Petteri Sappinen, Sakari Kuikka, Tuomas Vaaranta, Jari Tabell, Risto Laine ja Henrik Frank (lajipäällikkö)

Kokouksessa torstaina 1.9. käsiteltiin seuraavia asioita:

TILANNEKATSAUS

Historic rallit

Kausi on 2 osakilpailua vaille ajettu. Historic Rally Club Finland pitänyt yhden kokouksen kesällä. Seinäjoella ajetaan 2-päiväinen ralli ja Naantalissa yksipäiväinen päätöskilpailu.

Lahden Historic EM-rallissa oli toistaiseksi kauden suurin kilpailijamäärä (FIA-passitettuja autoja), 76 kilpailijaa. Toiseksi suurin kilpailu on ollut San Remo, jossa mukana 67 kilpailijaa.

Historic Ratakilpailut

Edellisen kokouksen jälkeen ajettu kolme kilpailua. Kahdessa ensimmäisessä kilpailussa n. 140 kilpailijaa, Historic Grand Racessa 160 kilpailijaa, joista n. Puolet on FIA-passillisia autoja. Huomioitavaa myös se, että kilpailussa ei ollut mukana yhtään ulkomaalaisia, joka osaltaan vaikutti kilpailijamäärään.

Kaudella 2015 passitettuja autoja on ollut n. 20 kappaletta enemmän. Suurin syy muutokselle on autojen myynti ulkomaille.

Todettiin että ajotapa kilpailuissa on osittain haussa, ja niihin puuttumista tulee terävöittää. HRF puuttuu asiaan.

KAUSI 2017

Rata-ajo:

Tulevan kauden tärkein yksittäinen tapahtuma on Historic Grand Race, joka on samalla Ahveniston moottoriradan 50-vuotis juhlakilpailu.

Kauden rata-ajosarja toteutetaan samalla kaavalla kuin kaudella 2016.

Ralli:

Kalenteri on lukittu, ja julkaistu.

Nuottisarja toteutetaan HRT-osakilpailujen yhteydessä. 5 osakilpailua on vahvistanut nuotitusmahdollisuuden omassa kilpailussaan.

Lisäksi sarjassa ajetaan VW Ilmajäähdytteiset ja BMW Extreme sarjat.

Tasanopeus ajetaan myös sarjan yhteydessä. Todettiin että tasanopeusasioita AL Sportin puolelta pyörittänyt Kari Kuosmanen on jättäytymässä pois AL:n toiminnasta, mutta on lupautunut toimimaan sarjassa kaudella 2017.

Keskusteltiin myös HRT-sarjan promootio- ja järjestämisoikeuksista.

Risto Laine esitti HRCF:n puheenjohtajan ominaisuudessa lajiryhmälle ajatusmallin, jossa promootio-oikeuksista luovutaan, mutta neuvotellaan liiton kanssa sarjan järjestämisoikeuksista. Kyseessä olisi toistaiseksi voimassaoleva sopimus, joka voidaan tarkistaa aina kulloinkin esim. Kesäkuuhun mennessä.

Lajiryhmän päätös ja esitys hallitukselle: Lajiryhmä suosittelee kyseistä toimintamallia neuvoteltavaksi.

TEKNIIKKA-ASIAT

Liite K:n suomennos ja sen tilanne

Todettiin että Historic Lajiryhmän työstämä Liite K:n suomennos on nyt valmis. Käytännön työn suomennoksessa on toteuttanut lajiryhmän jäsen Petteri Sappinen. 

Lajiryhmän päätös: Hyväksyttiin sääntöjen käännös ja esitetään se hyväksyttäväksi tekniikan lajiryhmälle ja AKK:n hallitukselle.

Tekniikkapäivät

Tekniikkapäivät pidetään 29.10. Alustavasti paikaksi kysytään Jyväskylän Ammattiopistoa. Petteri S. Kysyy paikkaa.

Sisältönä uuden Liite K:n käännöksen läpikäynti (muutokset ja päivitykset).

Lajiryhmän puolesta vastuuhenkilöinä Tuomas Vaaranta ja Petteri Sappinen. Lajipäällikkö hoitaa tiedottamisen ja kutsut. Pyydetään myös tarvittaessa apua Ralf Petterssonilta, joka pystyy tarvittaessa auttamaan myös autojen saamisesta paikalle.

MUUT ASIAT

Henkilöiden esittäminen FIA Historic-työryhmiin kaudelle 2017

Keskusteltiin AKK:n nimeämien henkilöiden luottamustoimista eri FIA:n työryhmissä sekä muissa FIA-kilpailujen päätoimitsijatehtävissä.

Lajiryhmän päätös: Jatkossa Historic-Lajiryhmä esittää AKK:n hallitukselle ne henkilöt, jotka AKK esittää FIA:n luottamustoimiin sekä Historic-kilpailujen päätoimitsijatehtäviin.

Lajiryhmän esitys AKK:n hallitukselle:

Lajiryhmä esittää hallitukselle, että seuraavat henkilöt esitetään kaudelle 2017 FIA:n Historic-luottamustoimiin:

Historic-komissio: Juha Liukkonen

Rallin Historic Sub-komissio: Paavo Virtanen

Lajiryhmän päätös: Ohjeistetaan luottamustoimissa olevat henkilöt myös raportointivelvollisuudesta AKK:n toimistolle ja Lajiryhmälle kokouksissa käsitellyistä asioista sekä esityksistä jotka on tehty eteenpäin. Lajiryhmä huolehtii asioiden tiedottamisesta eteenpäin oikealla katsomalla tavallaan, asioiden käsittelyprosessi huomioiden (keskeneräiset asiat).

Lajiryhmä esittää hallitukselle, että seuraavat henkilöt esitetään kaudelle 2017 FIA:n Historic-kilpailujen päätoimitsijatehtäviin:

Rata-autoilu:

Juha Liukkonen (tuomari/tarkkailija)

Ralli:

Henrik Frank (tuomari/tarkkailija)

Paavo Virtanen (tuomari/tarkkailija)

Tasanopeus

Keskusteltiin Autoliiton tilanteesta tasanopeusajon suhteen. Todettiin, että lajia AL Sportin alaisuudessa aktiivisesti vetänyt Kari Kuosmanen on jättämässä toiminnan tasanopeusajon osalta.

Esitettiin huoli tasanopeusajon tulevaisuudesta, koska on suuri riski että lajille ei löydy pyörittäjää ja vastuuhenkilöitä AL Sportin toimesta.

Lajiryhmän esitys hallitukselle: Jotta lajin jatkuvuus ja kehittäminen saadaan tulevaisuuteen turvattua, esitetään että AKK neuvottelee AL Sportin kanssa, että Tasanopeusajo siirtyy AKK:n alaiseksi lajiksi. Historic Lajiryhmä esittää siirtoa ennen kaikkea Historic-autojen osalta, mutta käytännössä siirto tarkoittaa koko lajia.

Seuraava kokous tarvittaessa. Päätetään sähköpostilla.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy