Jokamiesluokan liigan Suomen mestaruudesta taistellaan Hyvinkäällä

25.8.2015

« Takaisin

Jokamiesluokan liigan Suomen mestaruudesta taistellaan Hyvinkäällä

Jokamiesluokan joukkuekilpailun, JM SM Liigan Suomen mestaruudesta ajetaan 29.-30.8. Hyvinkäällä Vauhtipuiston radalla. Hyvinkään urheiluautoilijoiden järjestämään kaksipäiväiseen kilpailuun osallistuu 30 joukkuetta, joissa kilpailee yhteensä 300 kuljettajaa. Luvassa on nopeatempoinen ja yleisöystävällinen autourheilun suurtapahtuma, jossa nähdään tasaisia lähtöjä. Viikonlopun aikana Hyvinkään Vauhtipuistossa ajetaan kaikkiaan yli 200 kilpailulähtöä, joissa kilpailevat lajin parhaat kuljettajat.

- Kilpailuorganisaatio on tehnyt pitkää päivää, jotta kaikki on valmiina kun kisat käynnistyvät. Tavoitteenamme on tarjota kilpailijoille, yleisölle ja toimitsijoille viihdyttävä ja nautinnollinen viikonloppu Suomen parhaan autourheiluviihteen parissa, kilpailunjohtaja Tuomas Syyrakki sanoo.

Pisteajona ajettava kilpailu käynnistyy lauantaina kello 9.00 ja Suomen mestari on selvillä sunnuntaina noin kello 18.00. Joukkueet on etukäteen jaettu viiteen eri lohkoon, joissa kisataan lauantaina pääsystä sunnuntaiaamupäivän finaalikarsintaan, jonne selviää 12 joukkuetta. Finaalikarsinnasta kuusi parasta joukkuetta jatkaa finaaliin taistelemaan Suomen mestaruudesta.

JM Liigaan ilmoittautuneiden joukkueiden joukossa ovat kaikki viime vuoden mitalijoukkueet sekä suurin osa lajin huippukuljettajista. Puolustavana mestarina kisaan lähtee Kotkan urheiluautoilijoiden Murska-Arska Team. Hyvinkään urheiluautoilijoiden mainetta kotikisassa puolustaa kaksi joukkuetta. Ykkösjoukkue on kokeneiden kuljettajien muodostama AT-Kone Team ja kakkosjoukkueessa kisaavat nuoremmat kuljettajat.

Jokamiesluokan liigafinaali on lajin suosituin kilpailu, joka kerää tuhansia katsojia ja kannustajia paikalle. Tämän vuoden kilpailuun järjestäjät odottavat noin 5000 katsojaa. Tapahtuman yleisöpysäköinti on Hyvinkään lentokentällä, josta on bussikuljetus kilpailupaikalle. Kuljetus sisältyy viiden euron hintaiseen pysäköintimaksuun, joka on voimassa koko viikonlopun ajan.

Lisätietoja:
Kilpailunjohtaja Tuomas Syyrakki, p. 0400 729 100, tuomas.syyrakki@gmail.com
www.hyua.fi/kilpailut/yleisolle/

Kilpailun tiedottajana toimii Miikka Kimari, p. 050 522 2015, miikka.kimari@gmail.com Mediatila löytyy kilpailun johtotornin toisesta kerroksesta. Tervetuloa Hyvinkäälle!

Kuva: Miikka Kimari (JM-SM liiga 2014 Karstula)

Design Mainostoimisto Ajaton Oy