Sporttikortti toi lisää harrastajia

20.12.2016, Terhi Heloaho

Nuorisotoiminta

Hämeen Liikunnan ja Urheilun järjestämä sporttikorttikampanja toi lisävipinää kartingradoille Tampereen seudulla. Kampanja tarjosi lapsille mahdollisuuden tutustua kampanjassa mukana olevien seurojen edustamiin urheilulajeihin kolme kertaa ilmaiseksi. Pirkanmaan Karting ry lähti mukaan ja se tuotti hedelmää. Innokkaita uusia harrastajia oli tapahtumassa paljon ja heitä ilmestynyt radalle ilmaiskertojen jälkeenkin. Karting voi tällä hetkellä kaikenkaikkiaan hyvin Pirkanmaalla, kertoo seuran puheenjohtaja Tino Nurmi.

- Sporttikortti tapahtuma oli hyvä ja jo syksyn viimeisiin junnuiltoihin sieltä tuli muutamia mukaan. Parhaiten lopputulema nähdään ensi kevään ajokorttileirillä. Meillähän oli koko kausi todella mahtava pikkukuskien suhteen. Viikoittaisissa junnuilloissa oli järjestään yli kolmekymmentä osallistujaa, parhaimmassa 47.

Pirkanmaan Karting ry on yksi niistä seuroista jotka ovat saaneet käyttöönsä AKK-Motorsport ry:n Flying Finn 100 -hankkeesta kaksi karting-autoa. 

- Molemmat saadut Flying Finn autot olivat kovassa käytössä, onneksi meillä on toki jo aiemminkin hankittuja autoja lisänä. Kävijämäärää tärkeämpää oli kuitenkin vielä se, että todella moni on jo hankkinut oman auton. Tämä näkyi hyvin myös kuljettajapolkumme seuraavalla askeleella, eli Hämeen harrastajakiertueella, joka on suunniteltu todella matalan tason harjoittelusarjaksi. Sen osallistujamäärät kasvoivat koko ajan kohti loppukautta, juuri näiden uusien kuljettajien toimesta. Uskomme, että junnuiltojen menestys jatkuu ensikaudellakin hyvän palautteen vuoksi, kiitos tästä loistaville vetäjillemme!

Mikä sporttikortti?

Hämeen Liikunta ja Urheilu järjesti yhteistyössä Pirkanmaan koulujen ja seurojen kanssa syksyllä 2016 jo kahdeksannen Sporttikortti-kampanjan 15.8.−31.10.2016. Kampanja toteutettiin myös Hämeenlinnassa ja Hattulassa.

Sporttikortin idea:
Kampanjaan lähtevien koulujen eka- ja tokaluokkalaiset saavat käyttöönsä Sporttikortin, joka oikeuttaa osallistumaan kolme kertaa ilmaiseksi urheiluseurojen toimintaan kampanjan aikana.
 
Lapsi voi joko kokeilla kolmea eri urheilulajia tai käyttää kaikki kolme kertaa samaan harrastukseen tutustumiseen. Kampanjan tarkoituksena on antaa eka- ja tokaluokkalaisille mahdollisuus kokeilla monipuolisesti erilaisia lajeja ja löytää kiinnostava liikuntaharrastus. Urheiluseurat voivat mukaan lähtemällä osallistua tärkeään liikuntakasvatustyöhön ja saada uusia harrastajia seuraan!

« Takaisin