Kymi Ringillä suorituspaikkoja joka lähtöön

22.12.2016, Sami Kolsi

Harrasteurheilu

Iittiin Kymenlaaksoon valmistuva Pohjois-Euroopan johtava moottorirata ja ajokoulutuskeskus tulee tulevaisuudessa tarjoamaan huipputason moottoriurheilun lisäksi laajat mahdollisuudet myös harrastajatason toimijoille. Upean moottoriradan lisäksi alueella voi harjoitella tai kilpailla autourheilulajeista melkeinpä kaikkea mahdollista rallicrossista pienoisralliin.

4,5 kilometriä pitkä ja kansainvälisesti luokiteltu moottorirata on tietysti alueen kruununjalokivi, mutta myös sen ympäristössä ratoja ja harrastuspaikkoja löytyy joka lähtöön. Urheilukäytön lisäksi alueelle tulee monipuolinen ajokoulutuskeskus harjoitteluratoineen.

Kymi Ringin projektipäällikkönä toimivan Timo Pohjolan mukaan Kymi Ring tarjoaa autourheilun harrastajille ihanteelliset olosuhteet.

- Kymi Ringillä voi harrastaa jo pelkästään autourheilun puolelta noin 30 eri lajia, sillä tänne tulee niin kansainvälisen luokituksen omaava rallicross-rata kuin MM-tason karting-ratakin. On myös syytä muistaa, että meillä on täällä ympäristössä monipuolinen tieverkosto, joten esimerkiksi rallisprintin tai pienoisrallin järjestäminekin onnistuu mainiosti. Palvelut ovat yhdellä alueella ja kilpailuja voi seurata helposti. Tämä vienee esimerkiksi rallin seuraamisen aivan uudelle tasolle, Pohjola hehkuttaa.

Laadukkailla harrastusolosuhteilla halutaan myös taata se, että autourheilukipinää päästään jalostamaan varsinkin nuorien kuljettajien osalta sellaiseen roihuun, että siniristilippujen liehuminen jatkuu kansainvälisissä autourheilusarjoissa myös tulevaisuudessa.

- Tämä rata-alue ympäristöineen ja sen palvelut tulevat olemaan eräänlainen kivijalka siinä, että pystymme valmentamaan tulevia huippukuskeja maailmalle, Pohjola toteaa.

Autourheilun kattojärjestön AKK:n toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio pitää Kymi Ringiä tärkeänä suunnannäyttäjänä myös tulevaisuuden kilpailuolosuhteiden kehityksessä.

- Kaikissa urheilulajeissa suorituspaikat ovat kaiken perusta. Oli taso sitten kansallinen tai kansainvälinen, niin olosuhteiden täytyy olla kunnossa, että huipulle pääseminen lajista riippumatta on mahdollista. Kymi Ringin myötä Suomeen saadaan autourheilulle edustavat tilat ja se nostaa meidän olosuhdeprofiilia merkittävästi. Näen, että Kymi Ringin toimii tässä ikään kuin veturina ja nostanee ratojen tasoa Suomessa muutenkin, Lehmuskallio sanoo.

« Takaisin