Neste Ralli ajetaan edelleen heinäkuussa - pitäisikö se siirtää elokuulle?

22.12.2016, AKK

Huippu-urheilu

Tulevana kesänä Suomen MM-ralli, Neste Ralli ajetaan edelleen heinäkuun lopulla 27.-30.7.2017 Jyväskylän ympäristön sorateillä, kuten tapana on ollut viime vuosina. Kilpailun järjestäjällä AKK Sports Oy:llä oli kuitenkin vankka tahtotila saada rallia siirretyksi elokuun puolelle. Miksi näin?

- Jo muutaman vuoden ajan on pohdittu, että Suomen MM-rallin pitäisi olla aikaisintaan elokuun ensimmäisellä viikonlopulla. Perinteisestihän se sijoittui elokuun lopulle, josta se on vuosien saatossa valunut yhä aikaisemmaksi. Elokuun alkupuolisko olisi monestakin lähtökohdasta soveliaampi – ihmiset ovat palanneet lomilta, mutta koululaisten kesälomat jatkuvat. Heinäkuu on suomalaisille lomakuukausi. Moni haluaa kuitenkin pyhittää viimeisen lomaviikonloppunsa rauhalliseen laskeutumiseen työmaailmaan, eivätkä yrityksetkään ole tuolloin vielä kovin aktiivisia, toteaa AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio

Alunperin suomalaisten yritys saada Neste Ralli elokuulle oli jo nyt hyvinkin myötätuulessa ja saksalaiset olivat halukkaita siitämään omaa osakilpailuaan vastaavasti viikolla eteenpäin tarvittavan tauon aikaansaamiseksi rallien väliin. Hankkeeseen alkoi kuitenkin ilmestyä ongelmia, koska Saksan MM-rallin erikoiskokeita ajetaan sotilasalueella. Alueen aikataulu- ja logistiikkaongelmat olivat lopulta niin ylitsepääsemättömiä, että rallikalenterissa oli palattava entiseen malliin, jossa Suomessa ajetaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

-  Kesällä 2017 Suomessa järjestään myös kartingin EM-kisa, Flying Finn Race Härmän Power Parkissa ja sen ajankohta osuu juuri viikkoa ennen Neste Rallia, joten siltäkin osin myöhäisempi ralliviikonloppu olisi ollut meille parempi. Meidän on nyt hyvissä ajoin aloitettava suunnittelu seuraavaa vuotta varten, jotta aikataulusta saadaan meille kansallisesti ja kansainvälisesti mahdollisimman sopiva, Lehmuskallio jatkaa.

AKK Sports Oy:llä ja MM-rallin promoottorilla WRC Promoter GmbH:lla on sopimus Suomen MM-rallista vuosille 2017 ja 2018. AKK:n ja Jyväskylän kaupungin sopimus kattaa vuoden 2017.

- Jyväskylä on Suomen MM-rallin perinteinen keskuspaikka. Tiedän, että kaupungilla, koko Keski-Suomella ja sitä edustavilla tahoilla on aito halu pitää ralli Jyväskylässä. Osakilpailun järjestämisen kustannukset ovat kuitenkin jo nousseet tasolle, jossa meidän kaikkien on tehtävä enemmän töitä ja investoitava yhteiseen hankkeeseen, jotta maailman paras ralli pystytään edelleen järjestämään sille luonteenomaisimmassa paikassa. Yksi tärkeä tekijä on pystyä järjestämään kisa juuri meille parhaaseen ajankohtaan, Lehmuskallio pohtii. 
 

« Takaisin