Mitä jäi käteen Tulevaisuuden Tähdelle?

8.9.2016, Reeta Hämäläinen

Huippu-urheilu

Juuso Nordgren valittiin AKK Sports Oy:n uusia rallilahjakkuuksia kartoittavan Tulevaisuuden Tähti -kisan voittajaksi alkukesästä monipuolisten valintatestien jälkeen. Mitä kuuluu Tulevaisuuden Tähdelle nyt kun Neste Rallin sorapöly on laskeutunut?

Valinnan myötä Nordgren pääsi näyttämään taitojaan Suomen MM-osakilpailun, Neste Rallin sorateillä kilpailupaketilla, joka sisälsi R3-ralliauton käytön kisassa huoltoineen ja tiimipalveluineen, renkaat, polttoaineet, osallistumismaksut FIA:n Junioreiden MM-sarjaan, testin ennen kisaa, ja tiedotuksen.

Kisassa Juuso Nordgren teki sen mitä odotettiinkin. Karkkilalaislahjakkuus kipusi kovassa kisassa podiumille, osoittaen samalla sisukkuutta muutamien harmien osuttua matkan varrelle. Sijoitus kolmoseksi JWRC-luokassa ei ole pikkujuttu ja mikä hienointa - Nordgren ajoi peräti kuudelle erikoiskokeelle pohja-ajat. Aiemmat Tulevaisuuden Tähdet ovat lähteneet jos ei aivan maata kiertävälle radalle, niin maailmalle kuitenkin. Vuoden 2014 Tulevaisuuden Tähti Teemu Suninen ei enää juuri esittelyjä kaipaa, hän on yksi maailman lupaavimmista nuorista rallikuljettajista ja ajaa WRC2-sarjaa vakuuttavalla otteella. Vuonna 2015 valinta osui Jari Huttuseen, joka yhtä mykistävällä otteella pyörittää kilpakumppaneitaan Saksan asvalteilla. Luitte oikein - asvalteilla. Huttunen johtaa Saksan ADAC Opel Rallye Cup -merkkisarjaa suvereenisti ja on voittanut viisi kisaa kuudesta ja varmistanut jo mestaruuden. Hän otti voitot myös Saksan MM-rallin yhteydessä ajetuista kahdesta osakilpailusta. Maailmalla on jo opittu pitämään silmällä suomalaisia Tulevaisuuden Tähtiä.

Mutta mitä kuuluu tämän vuoden Tulevaisuuden Tähdelle, Juuso Nordgrenille nyt Neste Rallin jälkeen?

”Heti Neste Rallin jälkeen oli hieman pettyneet fiilikset, kun mahdollinen voittotaistelu karkasi omien virheiden ja rengasrikon takia. Nyt muutamaa viikkoa myöhemmin fiilikset ovat muuttuneet positiivisemmiksi ja olen alkanut tajuta kuinka paljon tuo kisa antoi ja opetti meitä. Tärkeintä oli päästä maaliin ensimmäisessä MM-osakilpailussa ja ajaa kaikki pätkät läpi. Kaikkineen kokemus oli erittäin rikas ja tulevaisuudessa on paljon helpompaa lähteä mahdollisiin seuraaviin MM-ralleihin – tietää mitä odottaa. MM-ralli kun on aikamoinen tapahtuma kaikkine mediakuvioineen. Olihan se myös aika hienoa päästä näyttämään omaa vauhtia maailman parhaiden juniorikuskien joukossa, kun ajettiin useita pätkäpohjia”, Nordgren kertaa ensimmäistä MM-ralliaan.

”Tulevaisuuden Tähti -palkinnolla on ollut pelkästään positiivista vaikutusta uraani. Neste Ralliin osallistuminen sitä kautta toi paljon positiivista huomiota ja julkisuutta. Palkinto on jo nyt edesauttanut ensi vuotta ja poikinut uusia ideoita. Tällä hetkellä suunta näyttäisikin olevan ulkomaille”, paljastaa Nordgren.

”Tulevaisuuden Tähti -kisaan osallistuminen oli pitkä prosessi - päätimme jo vuosi sitten sen olevan kauden 2016 päätavoite. Tiesin hieman mitä odottaa, kun olen ollut  tekemisissä edellisvuosien voittajien Sunisen Teemun ja Huttusen Jarin kanssa”, kertoo Nordgren päätöksestään lähteä tavoittelemaan Tulevaisuuden Tähti –palkintoa.

”Kaiken kaikkiaan kokemus on ollut tosi positiivinen. Palkinnon parhaimpia konkreettisia puolia ovat olleet varmaankin iso taloudellinen tuki, joka mahdollisti osallistumisen MM-kisaan ja palkinnon tuoma hyvä julkisuus”, Nordgren tiivistää kokemustaan.

”Koen palkinnon ehdottoman tärkeäksi ja hyväksi nuorille autourheilijoille, ja toivonkin projektin jatkuvan myös tulevina vuosina. Itselleni palkinto on ainakin antanut todella paljon.”

« Takaisin

Uusimmat jutut

Tässä numerossa