Hallituksen kuulumisia – tammikuu 2024

24.1.2024

« Takaisin

AKK-Motorsport ry julkaisee jatkossa koosteen liittohallituksen kokouksessa käsitellyistä asioista sekä mahdollisista muista ajankohtaisista asioista. Kokoustiedotteet julkaistaan viimeistään seuraavana arkipäivänä AKK.fi-verkkosivujen ajankohtaisissa.


Kaudelle 2024–2025 hyväksyttyjä sarjasääntöjä ja muutoksia

Hallitus hyväksyi kaudelle 2024–2025 esitellyt Kartingin rengastoimittajat ja renkaat, jotka tullaan julkaisemaan lajiryhmän verkkosivulla. Tammikuussa julkaistaan myös hallituksen hyväksymät Kartingin SM ja Flying Finn Raket SJM -sarjasäännöt sekä Digitaalisen autourheilun SM-sarjat.

Driftingiä koskeva räjähdyssuojasääntökorjaus hyväksyttiin ja räjähdyssuojasääntö poistetaan sääntökirjasta (kohta 2.2).

Pienoisautoilun sääntömuutokset hyväksytään lajin kansainvälisen järjestön poikkeavassa sääntöaikataulussa.


Rallin Suomen Juniorimestaruus pistelaskentasäännöstä päätös tammikuun loppuun mennessä

AKK-Motorsport ry on julkaissut aiemmin Rallin Suomen Juniorimestaruussarjaa koskevan tiedotteen sarjan pistelaskentasääntöjen selvittämisestä (linkki tiedotteeseen).

AKK:n rallin lajiryhmä, toimihenkilöt sekä hallitus ovat käsitelleet erilaisia pistelaskentamalleja, jotta sarjan pistelaskusta saataisiin mahdollisimman oikeudenmukainen ja tasapuolinen, sekä urheilullisesti paras kokonaisuus. Päätöksenteon tueksi AKK on toimittanut SM1-SM ja Suomi Cup-luokkiin osallistuneille juniorikilpailijoille kyselyn, jolla selvitetään kilpailijoiden mielipiteet mahdollisimman toimivasta pistelaskennasta. Kyselyn vastausten tukemana tullaan muodostamaan lopullinen päätös sarjan pistelaskennasta.  


Rallin reitiltä poikkeamista koskevaa sääntömuutosta valmistellaan vuodelle 2025

Riihimäen SM-ralli käynnisti keskustelun rallin reitiltä poikkeamista koskevasta säännöstä ja niihin liittyvistä sanktioista. Asiaa koskevan säännön päivitysprosessi on käynnistetty, sillä tapaus osoitti sääntöjen päivitystarpeen. Sääntökohta muutetaan tulevaisuudessa sellaiseksi, että se antaa mahdollisuuden huomioida mahdollisen rikkeen laadun ja siitä johtuvan seuraamuksen osalta oikeasuhtaisen asteikon. Samalla käynnistettiin myös turvallisuusseurantalaitteita ja niiden käyttöä koskevien sääntöjen päivitys.

AKK:n tahtotila on varmistaa, että kilpailutapahtumat ovat turvallisia, kilpailijoiden oikeusturvan mukaisia ja tasapuolisia. Hyviä käytäntöjä on otettu MM-ralleista ja eri maiden kilpailutapahtumista. Kesken kauden tehtävät sääntömuutokset ovat haasteellisuudessaan vielä seuraavalla tasolla, etenkin jos sääntö on jo vaikuttanut kilpailijoiden tuloksiin. Ohjeistamme kilpailuorganisaatioita ja tuomaristoja näiden osalta, ennen kuin säännöt saadaan kokonaisvaltaisesti perattua kuntoon vuodelle 2025.


Uusi jäseniä liittoon

Oulun HHT Motorsport ry on hyväksytty liiton varsinaiseksi jäseneksi.
VD Events Oy on hyväksytty kilpailuja järjestäväksi kannatusjäseneksi.


Kokouskalenteri vuodelle 2024

AKK-Motorsport Ry:n hallituksen kokouskalenteri

4.4.2024
25.4.2024
13.6.2024
29.8.2024
10.10.2024
28.11.2024


Liittovaltuuston kokouskalenteri

27.4.2024 Liittovaltuuston kevätkokous, Tampere
2.11.2024 Liittovaltuuston syyskokous, Joensuu

Yhteystiedot

Katja Lindman

Viestintäpäällikkö

044 7360 325

katja.lindman@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy