Lajit - EcoRun

EcoRun on autokilpailu, jossa ajetaan niin, että polttoaineen kulutus on mahdollisimman vähäinen. Se on kansanomaisesti sanottuna pihistysajoa, joka seuloo parhaat taloudellisen ajon taitajat.

Kilpailut ajetaan tieliikenteeseen rekisteröidyillä autoilla tieliikenteen ja kilpailun sääntöjä noudattaen. Reitti ilmoitetaan rallin tiekirjalla ja ajoajat annetaan ajomääräyksellä. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa, mutta kartturin tulee olla vähintään 15-vuotias. Jos kilpailu kuuluu viralliseen autourheilusarjaan (AL EcoRun Cup tai NEZ EcoRun Cup), sarjapisteitä jaetaan vain kilpailijalisenssin omaaville kilpailijoille.

Vuonna 2017 ajetaan kaksi eri sarjaa. Hybridiautot ajavat omana sarjanaan (Modern) ja perinteiset polttomoottoriautot omanaan (FOssil-sarja). Kilpailuihin voi osallistua erilaisilla autoilla, jotka täsmennetään kilpailukutsussa. Energian käyttö mitataan ja se muodostaa pohjan tuloksille.

Harjoituskilpailuja on viisi, joita voi harjoitella etukäteen. Kansallisia Cup-kilpailuja on kolme, joista 13.8. ajettava Jyväskylän kilpailu on myös NEZ-kilpailu.

AL-Sport myöntää EcoRunin kilpailuluvat sekä vuosilisenssit. Kaikilla AKK:n myöntämillä ja voimassa olevilla kilpailijalisensseillä on oikeus ottaa osaa myös Autoliiton hallinnoimien lajien kilpailuihin. Henkilö, joka tulee kauden aikana kilpailemaan vain Autoliiton hallinnoimien lajien kilpailuissa voi niin halutessaan hankkia kilpailijalisenssin Autoliitosta (AL-Sport -lisenssi), jolloin lisenssitunnus = Autoliiton jäsennumero. AL-Sport -lisenssin hinta on 40 € kaudella 2017.

Lisätietoa AL-Sportin verkkosivuilta: www.al-sport.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy