Lajit - EcoRun

EcoRun on autokilpailu, jossa ajetaan niin, että polttoaineen kulutus on mahdollisimman vähäinen. Se on kansanomaisesti sanottuna pihistysajoa, mikä on otettu myös yhden kisan nimeen, Savon Pihistys. EcoRun on laji, joka seuloo parhaat taloudellisen ajon taitajat.

Kilpailut ajetaan tieliikenteeseen rekisteröidyillä autoilla tieliikenteen ja kilpailun sääntöjä noudattaen.Reitti ilmoitetaan rallin tiekirjalla ja ajoajat annetaan ajomääräyksellä. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa,mutta kartturin tulee olla vähintään 15-vuotias. Jos kilpailu kuuluu viralliseen autourheilusarjaan (AL EcoRun Cup tai NEZ EcoRun Cup), sarjapisteitä jaetaan vain kilpailijalisenssin omaaville kilpailijoille.

Kilpailuihin voi osallistua erilaisilla autoilla, jotka täsmennetään kilpailukutsussa. Auton energian käyttö pitää mitata ja se muodostaa pohjan tuloksille. Kilpailuja ajetaan harjoituskilpailuina, kansallisina kilpailuina ja NEZ-kilpailuina. Vuosittain Suomessa on ajettu kolmen tai neljän osakilpailun sarja, josta Cupin voittaja on juhlallisesti palkittu AKK:n vuosittaisessa palkintojenjakotilaisuudessa, Mestareiden Illassa. Käytännössä joka vuosi on ollut myös NEZ-palkittavia.

AL-Sport myöntää ecorunin kilpailuluvat sekä vuosilisenssit. Kaikilla AKK:n myöntämillä ja voimassa olevilla kilpailijalisensseillä on oikeus ottaa myös Autoliiton hallinnoimien lajien kilpailuihin osaa. Henkilö, joka tulee kauden aikana kilpailemaan vain Autoliiton hallinnoimien lajien kilpailuissa voi niin halutessaan hankkia kilpailijalisenssin Autoliitosta (AL-Sport -lisenssi), jolloin lisenssitunnus = Autoliiton jäsennumero. AL-Sport -lisenssin hinta on 40 € kaudella 2016.

Lisätietoa AL-Sportin verkkosivuilta: www.al-sport.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy