Rallisprintin lajiryhmän kuulumisia

18.3.2024

« Takaisin

AKK-Motorsport ry:n rallisprintin lajiryhmä piti vuoden ensimmäisen kokouksensa keskiviikkona 6.3.2024.

Kokous pidettiin etäkokouksena ja siihen osallistuivat kaikki lajiryhmän jäsenet sekä lajipäällikkö. Kokouksessa käsiteltiin alkukauden ajettujen kilpailuraporttien ja palautteiden lisäksi alla olevia asioita. 


Lajiryhmän vuosikello ja kokousaikataulu 2024

Lajiryhmän toinen toimintavuosi rakentuu neljän kokoustapahtuman ympärille, joiden lisäksi lajiryhmä on yhteydessä pikaviestien ja sähköpostitse. Asioita käsitellään myös kokousten ulkopuolella, jolloin kokousten välillä käsiteltävät asiat kirjataan seuraavan kokouksen pöytäkirjaan.


Lajiryhmän loppuvuoden kokousaikataulu

14.4.           Kokous 2 (Lajiryhmän sääntötyöpaja)
23.5.           Kokous 3 (Kalenterikokous)
6.9.             Kokous 4 (Lajiryhmän vierailu kilpailutapahtumaan)
16.11.         Kokous 5 (Lajipäivät ja kauden päätös)

Kokousten lisäksi lajiryhmän jäsenet ovat kauden aikana aktiivisesti läsnä eri rooleissa kilpailutapahtumissa, vähintään arvokilpailujen osalta.


Ralli- ja asfalttisprintin SM-sarjojen tilannekatsaus

Talvikauden rallisprintin SM-osakilpailuista todettiin, että molemmat kilpailut sujuivat hyvin ja niiden reitit olivat sopivia sarjakilpailulle. Kilpailijamäärät olivat myös tyydyttäviä. Samalla huomioitiin sarjan verkkosivujen päivitystarve. Yhteistyössä sarjan viestintävastaavan kanssa sivujen sisältöä on kehitetty ja päätettiin yhdistää asfalttisarjan tiedot Rallisprintin SM-sarjan verkkosivustoon.

Tulevan kesän asfalttisprintin SM-sarjan osalta on herättänyt keskustelua kilpailuissa käytettävät renkaat. Kilpailijoiden toimesta on asiaan tehty esitys siirtymisestä ns. katulaillisten renkaiden käyttöön slicks-renkaiden sijaan. Lajiryhmä on käsitellyt asiaa ja todennut, että tällaista muutosta ei ole mahdollista toteuttaa kesälle 2024 nykyisellä aikataululla. Kuitenkin tulevaisuudessa eri rengasvaihtoehtoja voidaan tutkia, erityisesti mikäli slicks-renkaiden saatavuus muodostuu haasteeksi.

On kuitenkin hyvä huomioida, että sarjan osakilpailuissa on sääntöjen mukaisesti jo nykyisellään mahdollista kilpailla muillakin kuin slicks-renkailla, mikäli kilpailija haluaa.


Sääntömuutokset kaudelle 2025

Lajiryhmä käsittelee vuoden 2025 sääntömuutoksia erillisessä sääntötyöpajassa, joka pidetään sunnuntaina 14.4.2024. Lajiryhmä toivoo harrastajilta esityksiä sääntömuutoksista em. ajankohtaan mennessä. Näin esitykset voidaan huomioida hyvissä ajoin.

Keskusteluissa on noussut esille tarve tarkastella kilpailijoiden lisenssiluokkia ja niiden vertailua rallin vastaaviin. On havaittu, että osalla kilpailijoista lisenssiluokat eroavat toisistaan rallin ja rallisprintin osalta, mikä johtaa siihen, että rallissa yleisen-lisenssiluokan kuljettajat kilpailevat rallisprintissä junioriluokissa. Kausi 2024 pysyy vielä muuttumattomana tämän osalta, mutta tulevalle kaudelle näiden kahden lajin lisenssiluokat tullaan rallisprintin osalta yhdistämään rallisprintin osalta.  

 

Runkokalenteri

Rallisprintin arvokilpailujen runkopäivämäärät kaudelle 2025 noudattavat pitkälti vuoden 2024 rakennetta. AKK:n runkokalenteri julkaistaan erikseen maaliskuun aikana. Kilpailujen hakuaika päättyy huhtikuun lopussa.

 

Kauden päätöstilaisuus syksyllä 2024

Rallisprint-kauden päätöstilaisuus järjestetään 15.-17.11.2024. Tilaisuuden paikka on vielä avoin, mutta se pyritään varmistamaan mahdollisimman pian ja tiedottamaan lajin harrastajille.

Yhteystiedot

Henrik Frank

Lajipäällikkö

040 534 9977

henrik.frank@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy