Ensimmäiset Flying Finn 100 –kartit lähtivät seuroille

22.4.2016, Anssi Kannas

Nuorisotoiminta

Flying Finn 100 –nuorisohankkeen ensimmäiset karting-autot on myönnetty kahdeksan AKK:n jäsenseuran nuorisotoiminnan käyttöön. Kampanjan tavoitteena on kerätä yhdessä yhteistyöyritysten ja autourheilutähtien kanssa autourheiluseurojen käyttöön 100 uutta karting-autoa Suomen valtion 100-vuotisjuhlavuoteen 2017 mennessä.

 

Flying Finn 100 on AKK:n uudenlainen nuorisourheilun kehittämis- ja tukikampanja, joka mahdollistaa matalan kynnyksen seurojen nuorisotoiminnan ja helpottaa nuorten pääsyä kartingin pariin alhaisilla kustannuksilla. Kampanjan tavoitteena on  yhdessä yhteistyöyritysten ja autourheilutähtien kanssa kerätäseurojen käyttöön junioreita varten 100 uutta karting-autoa Suomen valtion 100-vuotisjuhlavuoteen 2017 mennessä.

 

Hankitut karting-autot jaetaan valittujen autourheiluseurojen käyttöön seurojen nuorisotoimintaa varten. Laadukas nuorisotoiminta seuroissa synnyttää autourheilukipinän niin tulevaisuuden tähdille kuin omaksi iloksi harrastaville junioreillekin, jotka muuten eivät välttämättä löytäisi lajin pariin etenkin elleivät omat taloudelliset resurssit riittäisi oman karting-auton hankintaan.

 

Ensimmäisessä käsittelyssä myönnetyt 14 Cadett-luokan autoa jaetaan kahdeksalle seuralle. Yksi hankkeeseen hakeneista seuroista on Hyvinkään Urheiluautoilijat, jolle myönnettiin kaksi Flying Finn 100 –autoa.

 

- Hieno juttu! Paljon helpommin lapset pääsevät ajamaan, kun on seuran kalustoa tarjolla. Seuran karting jaosto järjestää maanantaisin matalan kynnyksen kerho toimintaa jolloin opetellaan lajin perusteita ja halukkaat pääsevät kokeilemaan kartingia seuran kalustolla. Nykyinen kalusto on jo vanhaa ja huonossa kunnossa, joten tarpeeseen kyllä tulee, kertoo Kaisa Eiristö Hyvinkään Urheiluautoilijoista.

 

Hankkeen alkuvaiheessa seuralle myönnetty automäärä voi olla pienempi kuin mitä seura on hakenut, mutta myönnettävä määrä ei välttämättä ole lopullinen. Tässä vaiheessa hanketta halutaan varmistaa, että mahdollisimman moni mukaan hakeutuva seura voi aloittaa toiminnan jo tulevana kesänä, kenties alkuun pienemmällä automäärällä, jota voidaan lisätä hankkeen edetessä.

 

Myös Pirkanmaan Karting ry sai kaksi autoa ja Tino Nurmi kävi juuri noutamassa ne AKK:n toimistolta, Vantaan Kellokukantieltä. Pirka ry sai käyttöönsä hankkeen kummina toimivan Toni Vilanderin nimikkoauton #51. 

 


Tino Nurmi Pirkanmaan Karting ry:stä vastaanotti Toni Vilanderin nimikkoauton.

 

Ensimmäisessä käsittelyssä myönnetyt autot

  • Laukaan Moottorimiehet 2 kpl
  • Varkauden Urheiluautoilijat 1 kpl
  • Keimola FK-kerho 2 kpl
  • Suonenjoen Urheiluautoilijat 1 kpl
  • Hyvinkään Urheiluautoilijat 2 kpl
  • Pirkanmaan Karting 2 kpl
  • Lahden FK-kerho 2 kpl 
  • Lapuan Urheiluautoilijat 2 kpl

 

Hankkeen alkuvaiheessa seuralle myönnetty automäärä voi olla pienempi kuin mitä seura on hakenut, mutta myönnettävä määrä ei välttämättä ole lopullinen. Tässä vaiheessa hanketta halutaan varmistaa, että mahdollisimman moni mukaan hakeutuva seura voi aloittaa toiminnan jo tulevana kesänä, kenties alkuun pienemmällä automäärällä, jota voidaan lisätä hankkeen edetessä. 

 

Kuinka seura pääsee mukaan?

Autoja voivat saada käyttöönsä hankkeeseen hyväksytyt seurat.

 

Hankkeen seurahaku avattiin 15.1.2016 ja haun aikataululle ei ole tällä hetkellä asetettu takarajaa. Seurat voivat hakea mukaan hankkeeseen avoimella aikataululla ja hakemuksia käsitellään n. 2-3 kuukauden välein.

 

Flying Finn 100 hankkeen hakemus tehdään sähköisellä hakulomakkeella,
pääset lomakkeelle tästä linkistä.

 

Lisätietoja hankkeesta:

www.flyingfinn100.fi

Anssi Kannas, pääsihteeri
050 300 1244
anssi.kannas@autourheilu.fi

Katso video hankkeen lanseerauksesta Neste Oil Rallin 2015 yhteydessä tästä (Youtube)

« Takaisin

Uusimmat jutut

Tässä numerossa