Lajit - Rata-autoiluSuomalainen rata-autoilu on vakaalla pohjalla. Suomalaisten jatkuva kansainvälinen menestys rata-autoilun kuninkuusluokassa Formula 1 -sarjassa takaa lajin mielenkiinnon myös kansallisesti. Kartingista kilpailijan uraputki jatkuu usein rata-autoiluun. Rata-ajossa on valittavana mielenkiintoisia formula- ja ns. "koppiautoluokkia". Lajiliiton valmennustoiminta on tuottanut nuoria kuljettajalupauksia menestyksellisesti maailman moottoriradoille jo usean vuoden ajan. 

Radat: Rata-autoilussa ajetaan Suomessa niin SM- kuin kansallisella tasolla. Kilpailuja järjestetään vuosittain kymmenkunta. Suomen viisi moottorirataa ovat Hämeenlinnan Ahvenisto, Alastaro, Jurvan Botniaring, Vetelin Kemora sekä Virtasalmen Motopark. Tämän lisäksi Seinäjoella ajetaan joka vuosi Kapernaumin teollisuusalueelle rakennetulle katuradalle yleisön suosikkitapahtumaa Vauhtiajoja.

Luokat: Rata SM -sarjan yhteydessä ajetaan SM, CUP ja Trophy luokkien mestaruuksista.
Tämän hetken suosituimpia luokkia ovat V1600, V8Thunder, Legends, The Gran Turismo ja BMW Xtreme-merkkiluokka. Nuorten kuljettajien yhdeksi kehitysportaaksi "koppiautopuolella" on noussut V1600. Vastaavasti formuloissa on nuorilla mahdollisuuksia tarjolla niin Formula Fordeissa kuin F4-luokassa.

Katettujen kilpureiden puolella kansalliset luokat elävät hyvin aktiivisten harrastajien toimesta. Luokkia on useita ja jokainen rata-autoilukärpäsen purema harrastaja löytää varmasti itsellensä sopivan luokan kilpailemiseen.

Myös Historic Race Finlandin järjestämä oma sarja historic- ja harrastekilpureille kerää runsaasti hieman iäkkäämmästä kalustosta kiinnostuneita harrastajia.

Kuorma-autot: Radoilla kilpaillaan myös kilpakuorma-autoilla. Nämä ratojen jättiläiset kilpailevat lähinnä Alastaron ja Kemoran moottoriradoilla. Aiemmin tämän luokan suomalaisedustajia kilpaili menestyksekkäästi myös kansainvälisillä radoilla. 

Rata SM -sarjan kotisivulle tästä »

Rata SM -sarja sosiaalisessa mediassa

Design Mainostoimisto Ajaton Oy