AKK

AKK-Motorsport ry on autourheilun kansallinen lajiliitto, jonka toimii autourheilua harrastavien tai edistävien yhteisöjen liittona. Liitto on Kansainvälisen Autoliitto FIA:n oikeuksienhaltija Suomessa. AKK:n tarkoituksena on johtaa ja valvoa Suomen autourheilua, edistää vastuullista autourheilutoimintaa ja sen hyväksyttävyyttä ja arvostusta yhteiskunnassa sekä osallistua liikenneturvallisuuden kehittämiseen ja liikennekasvatukseen autourheilun avulla.

Liitto koostuu 320 autourheiluseurasta, joissa on yhteensä noin 32 000 henkilöjäsentä. Jäsenistöstä noin 11 000 toimii aktiivikilpailijoina ja noin 3 500 aktiivitoimitsijoina. Liiton jäsenseurat seurat järjestävät vuosittain 350-400 kansallista autourheilukilpailua 17 eri lajissa. Kilpailutoiminnan lisäksi liiton päätoimialueita ovat seuratoiminta, koulutustoiminta, valmennustoiminta ja valistus- ja edunvalvontatoiminta.

AKK Sports Oy on AKK-Motorsport ry:n kokonaan omistama markkinointiyhtiö. Yhtiö perustettiin vuonna 1993 omistajansa jäsentämän strategian mukaisesti: yhtiön toiminta-ajatus on kehittää ja toteuttaa autourheilun huipputapahtumia, tavoitteenaan siirtää omaa osaamistaan myös liiton jäsenseuroille yhteisten projektien kautta. Markkinointiyhtiö tuottaa myös erilaisia kampanjatapahtumia kansallisten ja kansainvälisten autourheilutapahtumien yhteyteen ja järjestää promotapahtumia myös muiden yleisötapahtumien yhteydessä.

 

 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy