Lajit - RallisprintRallisprint kuuluu autourheilun kansallisiin peruslajeihin. Kilpailuja ajetaan kauden aikana noin 30 kappaletta eri alustoilla, lumella, soralla ja asfaltilla. Kilpailut ovat jakautuneet tasaisesti ympäri Suomea.

Rallisprint-rata on yleensä hyvin pitkälti samanlainen, tai samantyyppinen kuin rallin erikoiskoe, mutta sen pituus on lyhkäisempi, ylensä noin 2000 - 5000 m.

Rallisprintissä kuljettajat jaetaan kokemuksen ja taidon perusteella samoin kuin monessa muussakin lajissa, juniorikuljettajiin ja yleisen luokan kuljettajiin. Rallisprintissä ajetaan myös nuorten luokkaa. Lisäksi kilpailtaessa luokissa, joissa käytetään kaikilta osin rallin sääntöjen mukaista autoa, voidaan autossa käyttää myös II-ohjaajaa sekä nuotteja.

Kilpailu etenee siten, että kuljettaja ajaa saman reitin kaksi tai kolme kertaa määrätyssä järjestyksessä ja paras aika on hänen lopullinen tuloksensa. Järjestäjä voi halutessaan myös kansallisissa kilpailuissa laskea kierrosten suoritusajat yhteen, jolloin voittaja on pienimmän yhteisajan saavuttanut kilpailija.

Kilpailukalusto on varsin kirjavaa. Huipputasolla on uutta rallikalustoa ja tehokkaita rallisprinttiä varten rakennettuja turboautoja, mutta harrastajatasolla ajetaan vanhemmalla ja edullisemmalla kalustolla.

Lajin SM-sarja käsittää kuusi osakilpailua, jotka kilpaillaan lumella, asfaltilla ja soralla. SM-osakilpailuista ja -sarjasta löydät tarkempaa tietoa sarjan omilta nettisivulta. Linkin sivuille löydät sarjan oman välilehden alta.

Lisäksi ajetaan erittäin suosittua Aurora Sprint Asfalttirallisprint sarjaa, jossa kilpailut ovat puhtaasti asfalttiradoilla.

Rallisprint SM -sarjan kotisivulle tästä »

Rallisprintin SM-sarja sosiaalisessa mediassa

Design Mainostoimisto Ajaton Oy