Finnish Racing Championship

Finnish Racing Championship

Rata-autoilun kuninkuussarja Suomessa on Finnish Racing Championship eli FRC.

FRC-sarjassa ajetaan neljässä eri SM-arvoisessa luokassa, joiden lisäksi kilpailuviikonloppuina ajetaan myös kansallisen tason sarjoissa, kuten FRC GT Openissa. Kilpailukalenteriin sisältyy viisi osakilpailua, joista neljä ajetaan kotimaan radoilla ja viides Viron Pärnussa osana perinteikästä Estonian Grand Prixiä. 


Kalenteri 2024

25.-26.5. FRC Kemora, Veteli
8.-9.6. FRC Ahvenisto, Hämeenlinna
6.-7.7. FRC Botniaring, Jurva
10.-11.8. Estonian Grand Prix, Pärnu, Viro
14.-15.9. FRC Alastaro, Virttaa


Luokat

Legends SM

Kotimaan radoilla erittäin runsaslukuiset sekä tasaväkistä ja tiukkaa kilvanajoa tarjoavat Legends-autot muistuttavat ulkoisesti 1930- ja 40-lukujen amerikkalaisia coupe- ja sedan-malleja. Autot ovat putkirunkoisia, ja niitä vauhdittaa joko 1300-kuutioinen nelisylinterinen, ilmajäähdytetty Yamaha XJR 1300:n moottori tai vesijäähdytteinen, Yamaha FZ09:stä löytyvä 850-kuutioinen kolmisylinterinen moottori. Kiihtyvyys on neljä sekuntia 0-100 km/h ja huippunopeus käytettävästä välityssuhteesta riippuen 140-200 km/h. 


V1600 SM

V1600 on varmasti yksi edullisimmista tavoista harrastaa autourheilua. Samalla on kuitenkin mahdollisuus opetella auton säätämistä monin eri tavoin. Luokka pohjautuu enintään 1600-kuutioisiin 2000-luvun vakioautoihin. Noin 120-140 hevosvoimaa ja kilpailukäyttöön rakennettu jousitus tekevät moderneista autoista erittäin edullisia ja järkeviä kilpureita. Luokassa nähdään katuliikenteestä tuttuja hatchback-mallisia autoja, kuten Mini One, Toyota Auris, Kia Ceed sekä Honda Civic. Luokassa voi kilpailla sinä kesänä, kun kuljettaja täyttää 15 vuotta.  
 

V8 Thunder SM

Ruotsista alun perin lähtöisin oleva V8 Thunder on suorituskykyinen luokka, jossa kilpaillaan putkirunkoisilla ja vapaasti hengittävillä siluettiautoilla, jotka ulkoisesti muistuttavat ikonisia V8-moottorisia muskeliautoja. Luokassa mukana olevia muskeli- ja urheiluautomalleja ovat Ford Mustang, Chevrolet Camaro, Dodge Challenger, Audi RS5 sekä Mercedes-AMG C63. V8-moottorien ikoninen jyrinä on voittanut puolelleen niin kuljettajia kuin faneja, ja näyttävät autot tarjoavat tiukkaa kilvanajoa ja seurattavaa katsojille. Tehoa LS3-moottoreista irtoaa noin 500 hevosvoimaa, ja voima välitetään takapyörille neljävaihteisen manuaalivaihteiston kautta. 


BMW Xtreme Race SM 

Vuonna 2007 alkanut BMW Xtreme mahdollistaa nuorten kuljettajien kilpailun kustannustehokkaalla, takavetoisella kilpa-autoilla. Xtremet tarjoavat nuorille kuljettajille vaihtoehdon rata-autoilun pariin, sillä luokassa voi ajaa jo sinä kesänä, kun kuljettaja täyttää 15 vuotta. Autona toimii E36-mallisarjan BMW 325 kaksi- tai neliovisena, jonka 2,5 litrainen moottori tuottaa noin 210 hv. Kilpailuviikonloppuihin kuuluu kahden sprinttilähdön lisäksi yksi pitkä, 40 minuutin lähtö, joka tarjoaa mahdollisuuden kuljettajan vaihdokselle kesken kilpailun.  


FRC GT Open 

Ennen The Gran Turismon nimellä tunnettu FRC GT Open -luokka on yhdistynyt TCR Finlandin kanssa kaudelle 2024 luoden jännittävän ja näyttävän konseptin! GT Open -luokka sallii kilpailemisen niin tehdasvalmisteisilla urheilu- ja vakioautoilla, kuten Porsche GT3 Cup ja TCR –autot, kuin Suomen nopeimpien kansallisten sääntöjen mukaisilla urheilu- ja vakioautoilla. Näitä ovat muun muassa  V8 Thunder -luokan kalusto, TGT- ja Special Saloon -luokat sekä takavuosien suosittujen Sport 2000 ja Super 2000 -luokkien autot. Autot jaetaan luokan sisällä neljään eri luokkaan suorituskyvyn mukaan niin, että kilpailu jokaisessa luokassa on jännittävää ja tasaväkistä.

 

Nettisivut ja some

finnishracingchampionship.fi
Facebook - FRC
Instagram - FRC

 

Nähdään radoilla!

 

Yhteystiedot

Mika Heinonen
TCR Finland- ja FRC-promoottori
045 773 05990
mika.heinonen@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy