Lajit - Jäärata-ajoJäärata-ajolla on pitkät perinteet Suomessa ja laji onkin rallin ohella yksi pisimpään Suomessa ajetuista autourheilukilpailuista. Suomalaisen autourheilun ensimmäinen kilpailu ajettiin jääradalla Viipurissa ja jäisiltä radoilta hakivat vauhtia myös maailmaa valloittaneet lentävät suomalaiset. Historian aikana jäärata-ajoja on ajettu myös maaotteluhengessä Suomi vastaan Ruotsi, aina 1990-luvun alkuun saakka.

Jääradoilla ajetaan Suomen talvessa edelleen. Lajin SM-osakilpailut kokoavat mukavasti katsojia, onhan laji ajolinjoiltaan näyttävää. Lähtösuoran ja sitä seuraavan kaarteen on oltava vähintään 35 metriä leveä, muualla radan on oltava vähintään 30 metriä leveä. Kilpailussa käytettävät radat sijaitsevat joko järven, joen tai meren jäällä.

Kalustona nähdään radalta tuttuja merkkiluokkien autoja, uusia ralliautoja sekä rallicrossautoja. Nämä erilaiset kilpurit ovat näyttävän näköisiä, eikä vauhdistakaan voi valittaa, sillä pääsuoralla tehokkaimmat autot kaasuttavat lähes 200 km/h.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy