Lajit - Autoslalom

Autoslalom on nopeuskilpailu, joka käydään suljetulla kestopäällystepinnalla erilaisten esteiden aiheuttaessa suunnanmuutoksia vauhtia hiljentävästi. Kilpailut ajetaan Suomessa yleiseen liikenteeseen rekisteröidyillä ja katsastetuilla henkilöautoilla.

Autoslalomissa ajetaan AL-Sport Cup, jossa on kaikkiaan seitsemän eri luokkaa. Luokat määräytyvät autojen tehopainon ja viritysasteen mukaisesti, sekä renkaiden pehmeyden mukaan.

Kuljettajalla tulee olla kilpailijalisenssi (tutustumislisenssejä saa kisapaikalta) ja hänen tulee käyttää hyväksyttyä kypärää (vähintään hyväksytty moottoripyöräkypärä).

AL-Sport myöntää autoslalomin kilpailuluvat sekä vuosilisenssit. Kaikilla AKK:n myöntämillä ja voimassa olevilla kilpailijalisensseillä on oikeus ottaa myös Autoliiton hallinnoimien lajien kilpailuihin osaa. Henkilö, joka tulee kauden aikana kilpailemaan vain Autoliiton hallinnoimien lajien kilpailuissa voi niin halutessaan hankkia kilpailijalisenssin Autoliitosta (AL-Sport -lisenssi), jolloin lisenssitunnus = Autoliiton jäsennumero.

Lisätietoa AL-Sportin verkkosivuilta.

 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy