Lajit - Digitaalinen autourheilu

Digitaalinen autourheilu on yksi autourheilun virallisista lajeista. Se on erittäin monipuolista ja edullista sekä yksi luontoystävällisimmistä moottoriurheilun muodoista, joka nimensä mukaisesti tapahtuu digitaalisesti, verkon välityksellä virtuaaliympäristössä, joten mukaan pääsee kotoa käsin. Laji mahdollistaa kaikkea, aina harrastamisesta ammattitason kilpailemiseen ja virkistävään hauskanpitoon. 

Laji tarjoaa harrastajille kattavan ja monipuolisen valikoiman niin laitteistojen (joko pelikonsolit tai tietokone) kuin lajienkin osalta. Autourheilun eri luokkia löytyy digitaalisesti esim. rallista, rallicrossista ja rata-autoilusta. 

Kilpailla voi ns. tavallisella peliohjaimella, mutta digitaaliseen autourheiluun yhdistetään vahvasti ratti-poljin-yhdistelmän käyttö, mahdollisimman todellisen ajokokemuksen aikaansaamiseksi. Halvimmillaan ratti-poljin-yhdistelmän saa muutamalla sadalla eurolla, mutta halutessaan lähes täysin realistisen ajotuntumaan, laitteet voivat maksaa tuhansia euroja. 

Ammattimaisimmalla tasolla digitaalisessa autourheilussa kilpaillaan internet-pohjaisella iRacing-simulaattorilla, joka edustaa uusinta simulaattoriteknologiaa. Lisätietoja iRacingista täällä

AKK:n alaisuudessa on tällä hetkellä kaksi FiSRA:n kanssa yhteistyössä järjestettävää suomenmestaruussarjaa:

Edellämainituissa sarjoissa Suomen parhaimmisto palkitaan AKK:n vuotuisessa palkintojenjakogaalassa eli Mestareiden Illassa. 

Digital Racing eSM 2020 -sarja

Sarjan toteuttaa AKK yhdessä Finnish Sim Racing Associationin (FiSRA) kanssa. Sarjaan voi osallistua myös Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL) lisenssiurheilijat. Sarja koostuu viidestä osakilpailusta sekä 20 parhaan kuljettajan kesken Suomen MM-rallin eli Neste Rallin yhteydessä käytävästä live-finaalista.

Kilpailukokonaisuus toteutetaan iRacing-simulaattorilla ja kilpa-autona toimii Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR, joka edustaa uusinta simulaattoriteknologiaa. Kilpailuformaattiin kuuluu vapaat harjoitukset, 20 minuutin aika-ajo ja 30 minuutin karsintaerät, jotka tullaan jakamaan useampaan eri ryhmään aika-ajojen tulosten mukaisesti, sekä 45 minuutin finaalilähtö 37 nopeimmalle.

Kilpailukalenteri 2020:

19.04. Okayama International Circuit
03.05. Circuit Park Zandvoort
17.05. Imola
31.05. Snetterton Circuit
07.06. Nürburgring Nordschleife

Sarjan osakilpailuista sekä tulevasta finaalitapahtumasta tehdään lähetykset niin suorana kuin jälkeenpäinkin katseltavina tallenteina Yle Areenassa ja Twitch-palvelussa

Mitä osallistujalta vaaditaan:

Sarjaan osallistujalta vaaditaan, jokin seuraavista lisensseistä
- AKK Motorsport ry:n digitaalisen autourheilun lisenssi (5€)
- Jokin muu AKK:n alainen kilpailijalisenssi
- Suomen elektronisen urheilun liiton SEUL ry:n pelaajalisenssi

Lisätiedot Digital Racing eSM 2020 -sarjasta » 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy