Lajit - Digitaalinen autourheilu

Digitaalinen autourheilu on yksi autourheilun virallisista lajeista. Se on erittäin monipuolista ja edullista sekä yksi luontoystävällisimmistä moottoriurheilun muodoista, joka nimensä mukaisesti tapahtuu digitaalisesti, verkon välityksellä virtuaaliympäristössä, joten mukaan pääsee kotoa käsin. Laji mahdollistaa kaikkea, aina harrastamisesta ammattitason kilpailemiseen ja virkistävään hauskanpitoon. 

Laji tarjoaa harrastajille kattavan ja monipuolisen valikoiman niin laitteistojen (joko pelikonsolit tai tietokone) kuin lajienkin osalta. Autourheilun eri luokkia löytyy digitaalisesti esim. rallista, rallicrossista ja rata-autoilusta. 

Kilpailla voi ns. tavallisella peliohjaimella, mutta digitaaliseen autourheiluun yhdistetään vahvasti ratti-poljin-yhdistelmän käyttö, mahdollisimman todellisen ajokokemuksen aikaansaamiseksi. Halvimmillaan ratti-poljin-yhdistelmän saa muutamalla sadalla eurolla, mutta halutessaan lähes täysin realistisen ajotuntumaan, laitteet voivat maksaa tuhansia euroja. 

Ammattimaisimmalla tasolla digitaalisessa autourheilussa kilpaillaan internet-pohjaisella iRacing-simulaattorilla, joka edustaa uusinta simulaattoriteknologiaa. Lisätietoja iRacingista täällä

AKK:n alaisuudessa on tällä hetkellä kaksi FiSRA:n kanssa yhteistyössä järjestettävää suomenmestaruussarjaa:

Edellämainituissa sarjoissa Suomen parhaimmisto palkitaan AKK:n vuotuisessa palkintojenjakogaalassa eli Mestareiden Illassa. 

 

Digital Racing eSM 2022 -sarja

Vuonna 2022 ajetaan jälleen Digital Racing eSM sarja, joka alkaa keväällä 2022 karsintakilpailuista, ja Suomen mestaruus ratkaistaan kerrasta poikki-menetelmällä  Salossa 2.7.2022 SM-viikkojen yhteydessä. SM-viikko kokoaa yhteen urheilulajeja, jotka ovat urheilua rakastavalle suomalaiselle yleisölle ehkä hieman tuntemattomampia. Mukana oleville lajeille SM-viikko tarjoaa suurkilpailun tunnelmaa ja kovan tason sporttia ja yhteisöllisyyttä. Yle on mukana toteuttamassa SM-viikon televisiointia.

Lisätietoja SM-viikosta: SM-viikko


Digital Racing eSM 2021 -sarja

Sarjan toteuttaa AKK yhdessä Finnish Sim Racing Associationin (FiSRA) kanssa. Sarjaan voi osallistua myös Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL) lisenssiurheilijat. Sarja koostuu viidestä osakilpailusta sekä 20 parhaan kuljettajan kesken Suomen MM-rallin eli Secto Rally Finlandin yhteydessä käytävästä live-finaalista.

Kilpailukokonaisuus toteutetaan iRacing-simulaattorilla ja kilpa-autona toimii Indy Pro 2000 PM-18, joka edustaa uusinta simulaattoriteknologiaa. Kilpailuformaattiin kilpailuviikolla ajettavat esikarsinnat, joiden jälkeen ajetaan sunnuntaina karsintakilpailu ja lopuksi itse finaali. Esikarsinnan sijat 1-10 siirtyvät suoraan varsinaiseen kilpailuun. Sijat 11-70 jaetaan korkeintaan kahteen karsintalähtöön, joista molemmista 10 parasta kilpailijaa siirtyy varsinaiseen kilpailuun. Sijat 71- ja 107% paalupaikka-aikaa hitaammat karsiutuvat pois kilpailupäivältä.

Sarjan osakilpailuista sekä finaalitapahtumasta tehdään lähetykset niin suorana kuin jälkeenpäinkin katseltavina tallenteina Yle Areenassa ja Twitch-palvelussa

Kilpailukalenteri 2021:

18.4.                   Hockenheimring Baden-Württemberg (Grand Prix)                                          
2.5.                     Circuit Zolder (Alternate)                                   
16.5.                   Donington Park (Grand Prix)                            
30.5.                   Indianapolis Motor Speedway (Road Course)                                                      
6.6.                     Long Beach Street Circuit

2.10.                   Digital Racing eSM LIVE Finaali, Jyväskylä (Red Bull Ring)

Mitä osallistujalta vaaditaan:

Sarjaan osallistujalta vaaditaan, jokin seuraavista lisensseistä
- AKK Motorsport ry:n digitaalisen autourheilun lisenssi (5€)
- Jokin muu AKK:n alainen kilpailijalisenssi
- Suomen elektronisen urheilun liiton SEUL ry:n pelaajalisenssi

Lisätiedot Digital Racing eSM 2020 -sarjasta »

Design Mainostoimisto Ajaton Oy