Lajit - Digitaalinen autourheilu

Digitaalinen autourheilu on yksi autourheilun virallisista lajeista. Se on erittäin monipuolista ja edullista sekä yksi luontoystävällisimmistä moottoriurheilun muodoista, joka nimensä mukaisesti tapahtuu digitaalisesti, verkon välityksellä virtuaaliympäristössä, joten mukaan pääsee kotoa käsin. Laji mahdollistaa kaikkea, aina harrastamisesta ammattitason kilpailemiseen ja virkistävään hauskanpitoon. 

Laji tarjoaa harrastajille kattavan ja monipuolisen valikoiman niin laitteistojen (joko pelikonsolit tai tietokone) kuin lajienkin osalta. Autourheilun eri luokkia löytyy digitaalisesti esim. rallista, rallicrossista ja rata-autoilusta. 

Kilpailla voi ns. tavallisella peliohjaimella, mutta digitaaliseen autourheiluun yhdistetään vahvasti ratti-poljin-yhdistelmän käyttö, mahdollisimman todellisen ajokokemuksen aikaansaamiseksi. Halvimmillaan ratti-poljin-yhdistelmän saa muutamalla sadalla eurolla, mutta halutessaan lähes täysin realistisen ajotuntumaan, laitteet voivat maksaa tuhansia euroja. 

Ammattimaisimmalla tasolla digitaalisessa autourheilussa kilpaillaan internet-pohjaisella iRacing-simulaattorilla, joka edustaa uusinta simulaattoriteknologiaa. Lisätietoja iRacingista täällä

AKK:n alaisuudessa on tällä hetkellä FiSRA:n kanssa yhteistyössä järjestettävää kaksi suomenmestaruussarjaa sekä yksi CUP-sarja. Lisäksi Formula E-Series Finland ry järjestää Formula 1 pelillä ajettavaa kansallista kilpasarjaa.

Lisätiedot sarjoista alla olevista linkeistä:

CUP- ja SM -arvosarjoissa Suomen parhaimmisto palkitaan AKK:n vuotuisessa palkintojenjakogaalassa eli Mestareiden Illassa. 


Sarjoihin osallistujilta vaaditaan jokin seuraavista lisensseistä ja AKK:n alaisen seuran jäsenyys
- AKK Motorsport ry:n digitaalisen autourheilun lisenssi (5€)
- Jokin muu AKK:n alainen kilpailijalisenssi

 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy