Koulutukset - Materiaalit

Perustoimitsijakoulutukset

Perustoimitsijakoulutuksia on omansa nopeuslajeille (sis. crosskart, endurance, jokamiehenluokka, jäärata-ajo, rallicross, rallisprint ja rata-ajo), rallille ja tekniikalle. Kartingin ja driftingin (tulossa) perustoimitsijakoulutuksen voi suorittaa verkkokoulutuksena. Osalle lajeista, joilla ei ole myöskään koulutusvaatimusta perustoimitsijalisenssille, ei ole perustoimitsijakoulutusmateriaalia (autosuunnistus, digitaalinen autourheilu, offroad ja pienoisautoilu). Perustoimitsijakoulutukset sisältävät yleistä asiaa toimintaympäristöstä, vastuullisuudesta, ympäristöstä, antidoping-asiaa sekä lajikohtaiset koulutusmateriaalit.


Päätoimitsijakoulutukset

Päätoimitsijakoulutuksia on omansa nopeuslajeille (sis. crosskart, endurance, jokamiehenluokka, jäärata-ajo, rallicross, rallisprint ja rata-ajo), autosuunnistukselle, digitaaliselle autourheilulle, drag racingille, driftingille, kartingille, offroadille, pienoisautoilulle, rallille ja tekniikalle. Kartingin päätoimitsijakoulutuksen voi suorittaa verkkokoulutuksena, mikäli on voimassa oleva kartingin päätoimitsijalisenssi. Osalle lajeista, joilla ei ole myöskään koulutusvaatimusta perustoimitsijalisenssille, ei ole perustoimitsijakoulutusmateriaalia (autosuunnistus, digitaalinen autourheilu, offroad ja pienoisautoilu). Päätoimitsijakoulutukset sisältävät yleistä asiaa toimintaympäristöstä, vastuullisuudesta, ympäristöstä, antidoping-asiaa sekä lajikohtaiset koulutusmateriaalit, joissa käydään läpi muun muassa lajisääntöjä, turvallisuutta, kilpailun rakentamista sekä läpivientiä.


Tutkintokoulutukset

Eri lajien tutkintokoulutuksien järjestäminen kuuluu alueiden perustoimintaan. Näin taataan kaikille harrastajille mahdollisuus tutkintojen suorittamiseen lähiseudullaan ja joitakin tutkintoja voi suorittaa myös verkkotutkintona. Kaikki järjestettävät tutkintotilaisuudet löytyvät oheisesta tutkintokalenterista, tutkintotilaisuuksiin ilmoittaudutaan KITI-järjestelmässä. Ohjeet verkkotutkintoon ilmoittautumiseen löydät täältä.

Tutkintojen kelpoisuudet eri lajeissa löydät sääntökirjasta Autourheilun Kansalliset Määräykset Suomessa -osiosta kohdasta 52. Lisenssiluokka, erilaiset lisenssit ja terveysselvitys ja tarkat lajikohtaiset tutkintovaatimukset löytyvät kunkin lajin lajisäännöistä. Sääntökirjan löydät täältä

Lisätietoa tutkintokoulutuksista täältä.


Kouluttajalista

Lista kouluttajista alueittain (päivitetty 11.4.2024)

 

Ohjeet ja lomakkeet

Opas lippupisteille (päivitetty 7.2.2023)
Toimitsijapolku (päivitetty 25.4.2024)
Toimitsijalisenssihakemus ohjeineen löytyy tästä linkistä.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy