Lajit - Rata-autoiluSuomalainen rata-autoilu on vakaalla pohjalla. Suomalaisten jatkuva kansainvälinen menestys rata-autoilun kuninkuusluokassa Formula 1 -sarjassa takaa lajin mielenkiinnon myös kansallisesti. Kartingista kilpailijan uraputki jatkuu usein rata-autoiluun. Rata-ajossa on valittavana mielenkiintoisia formula- ja ns. "koppiautoluokkia". Lajiliiton valmennustoiminta on tuottanut nuoria kuljettajalupauksia menestyksellisesti maailman moottoriradoille jo usean vuoden ajan. 

Radat: Rata-autoilussa ajetaan Suomessa niin SM- kuin kansallisella tasolla. Kilpailuja järjestetään vuosittain kymmenkunta. Suomen viisi moottorirataa ovat Hämeenlinnan Ahvenisto, Alastaro, Jurvan Botniaring, Vetelin Kemora sekä Virtasalmen Motopark. Tämän lisäksi Seinäjoella on ajettu eri vuosina Kapernaumin teollisuusalueelle rakennetulle katuradalle yleisön suosikkitapahtumaa Vauhtiajoja.

Luokat: FRC -sarjan yhteydessä ajetaan SM-, CUP- ja kansallisen tason luokkien mestaruuksista.
Tämän hetken suosituimpia luokkia ovat V1600, V8Thunder, Legends, Legends harraste, FRC GT Open ja BMW Xtreme-merkkiluokka. Nuorten kuljettajien yhdeksi kehitysportaaksi "koppiautopuolella" on noussut V1600. Tällä hetkellä suomen formulatoiminta keskittyy Historic -sarjan formuloihin.

Katettujen kilpureiden puolella kansalliset luokat elävät hyvin aktiivisten harrastajien toimesta. Luokkia on useita ja jokainen rata-autoilukärpäsen purema harrastaja löytää varmasti itsellensä sopivan luokan kilpailemiseen.

Myös Historic Race Finlandin järjestämä oma sarja historic- ja harrastekilpureille kerää runsaasti hieman iäkkäämmästä kalustosta kiinnostuneita harrastajia.

Kuorma-autot: Radoilla kilpaillaan myös kilpakuorma-autoilla. Nämä ratojen jättiläiset kilpailevat lähinnä Kemoran moottoriradoilla. Aiemmin tämän luokan suomalaisedustajia kilpaili menestyksekkäästi myös kansainvälisillä radoilla. 

FRC -sarjan kotisivulle tästä »

FRC -sarja sosiaalisessa mediassa

Design Mainostoimisto Ajaton Oy