Lajit - Endurance

Endurance on moottoriradoilla ajettavaa kestävyysajoa. Kilpailut ovat pääsääntöisesti kuuden tunnin mittaisia joukkuekilpailuja, näiden lisäksi järjestetään myös n. 3 tunnin mittaisia jäsentenvälisiä kilpailuja.

Lajin pitkät kilpailut ja joukkuekilpailumuoto tuovat mukaan myös mielenkiintoisen taktikoinnin. Lajin kehityksen myötä taktikointi on noussut hyvin merkittävään rooliin tässä lajissa.

Laji sopii erinomaisesti moottoriurheilun aloittamiseen sekä samalla antaa haastetta myös kokeneellekin kuljettajalle / joukkueelle.

Menestyminen Endurancessa vaatii, että tiimit ovat auton kehittämisen lisäksi kehittäneet myös kuljettajiaan eri osa-alueilla. Hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi nopeaa autoa tärkeämpi on tasainen tiimi ja luotettava auto.

Tiimissä voi olla 3-8 kuljettajaa 6 h kilpailussa tai vähintään 2 kuljettajaa 3 h kilpailussa. Koko tiimin nopeus, tasaisuus ja luotettavuus ovat ratkaisevassa roolissa. Myös nuorten luokan kuljettajat, suoritettuaan rataleima tutkinnon saavat osallistua endurance -kilpailuihin, tällöin vähintään yksi tiimin kuljettajista tulee olla 18-vuotias. Näin harrastaminen on tuotu mahdollisimman monen ulottuville ja helposti lähestyttäväksi.

Kuljettajilla tulee olla kovien ajohalujen lisäksi kilpailijalisenssi ja endurance-tutkinto tai rataleima. Jäsentenvälisiin kilpailuihin lisenssiksi kelpaa myös tutustumislisenssi. Yksittäiselle kuljettajalle tulee yhdessä kilpailussa ajoaikaa n. 45-60min vuorollaan. Eli kesällä ajettavissa kilpailuissa kuumassa autossa vietetty tunti vaatii myös hieman kuntoa.

Luokat: Kestävyysajossa on kaksi erillistä pääluokkaa, Saloon ja Touring. Saloon luokassa on alaluokkina: SC1, SC2 ja SC3. Touring luokassa on alaluokkina TC1, TC2, TC3, TCV4 ja TCVT2. Alaluokat eroavat autojen moottorikokojen sekä viritysasteiden mukaan. Tämä mahdollistaa useilla erityyppisillä ja ikäisillä autoilla osallistumisen.

Kilpailut: Endurancessa kilpailee vuosittain noin 50 tiimiä. Kilpailuja järjestetään vuosittain kymmenisen kappaletta.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy