Avustukset

Tällä sivulla kerromme liikunta- ja urheiluseuroille suunnatuista avustuksista.


Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki)

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä avustuksella edistetään valtion talousarvioesitykseen sisältyviä ministeriön strategisia tavoitteita.

Vuoden 2024 kehittämistuki on lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena. 

Hakuaika 1.-30.11.2023.Päätökset saadaan kevään aikana.

Miten avustusta haetaan?

Seuratukea haetaan sähköisesti 1.11.2023 alkaen Suomisportin tukihakupalvelusta. Hakemusta voi sähköisessä ympäristössä tehdä ja tallentaa hakuajan puitteissa. Sähköinen haku päättyy 30.11.2023 klo 16.15. 

Hakemuksen lähettäminen edellyttää seuralta ajan tasaista yhdistysrekisteriotetta ja vahvaa sähköistä tunnistusta. Hakija täyttää Suomisportissa olevan hakulomakkeen, liittää siihen pyydetyn yhdistysrekisteriotteen ja ennen valmiin hakemuksen lähettämistä tunnistautuu sähköisesti. Huom. Tunnistautumisen voi tehdä vain seuran nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Tunnistautuminen tapahtuu Nets-tunnistuspalvelussa henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Lisätietoja avustuksesta ja hakuohjeet löytyvät ministeriön sivulta 

Lue myös nettiuutinen(10.11.2023) "Seuratuen haku on nyt auki - hae avustusta lasten ja nuorten seuratoimintaan"

Lisätietoja ja sparrausta autourheiluseuroille

  • seurapalvelupäällikkö Riikka Lahti, riikka.lahti@autourheilu.fi
Design Mainostoimisto Ajaton Oy