Moottoriurheilu-ura

Omnia ja AKK toteuttavat yhteistyössä Moottoriurheilu-uraa, joka on täysin uudenlainen ja ainut moottoriurheilumekaanikoksi valmentava koulutus Suomessa. Koulutus antaa myös huippukuljettajille valmiuksia edetä urallaan.

 

Kenelle koulutus on tarkoitettu ja mitä se sisältää?

Moottoriurheilu-ura on tarkoitettu mekaanikoiksi haluaville, lajissa tavoitteellisesti valmentautuville kuljettajille tai lajista kiinnostuneille harrastajille.

Moottoriurheilu-uralta valmistutaan autoalan perustutkintoon ajoneuvoasentajaksi. Ajoneuvoasentajan koulutuksessa mm. rakennetaan sähkökartingautoja, jotka ovat osa moottoriurheilun tulevaisuutta, uutta teknologiaa ja kestävää kehitystä.

Moottoriurheilijat kuuluvat Omnian Urheilijan kaksoisuran koulutukseen. Opetus suunnitellaan niin, että se mahdollistaa täysipainoisen moottoriurheilun harjoittelun opiskelujen ohella. Urheiluvalmennuksesta ja osallistumisesta oman lajin kilpailuihin voit saada opintosuorituspisteitä.
 

Mitä valmiuksia tarvitaan hakemiseen?

Moottoriurheilu-uralle voi hakea, vaikka aikaisempaa kokemusta moottoriurheilusta ei olisi. Tärkeintä on oma motivaatio ja aito kiinnostus alaan.

Moottoriurheilun harrastaminen opintojen ohella vaatii vahvaa sitoutumista ja omistautumista sekä opintoihin että urheiluun. Moottoriurheilu on paitsi urheilijan omaa keskittymistä vaativaa, myös hektistä tiimityötä, jossa kilpailutoiminta on merkittävässä osassa.
 

Haku koulutukseen

Koulutukseen haetaan normaalisti yhteishaun tai jatkuvan haun kautta hakeutumalla autoalan perustutkintoon. Lisätietoja pääsee lukemaan Omnian verkkosivuilta. Tämän sivun alareunasta pääsee lataamaan myös Moottoriurheilu-uraa esittelevän, Urheilijan kaksoisura -esitteen (engl.).
 

Mahdollisuus kokea autourheilua läheltä

Omnian opiskelijat (vas.) Arttu, Riku ja Lotta Neste Rallissa 2019.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy