Nuorisolajit

Autourheilun nuorisotoiminta on koko perheen yhteinen harrastus, jonka voi aloittaa jo 6-7 -vuotiaana joko kartingin tai pienoisautoilun parissa.

Muissa nuorisolajeissa kuljettajan ikä määrittelee, milloin harrastus- ja kilpailutoiminnan voi aloittaa - suurimmassa osassa lajeista kilpailutoiminnan voi aloittaa sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Nuoremmat harrastajat aloittavat usein kartingista, mistä siirtyvät ajan myötä eteenpäin osaamisen ja omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Tarkemmat lajiesittelyt löytyvät lajit-osiosta ja lähes kaikista lajeista löytyy nuorisoluokka.

Autourheiluseurojen järjestämät tutustumispäivät ja liiton tapahtumat ovat hyvä tapa tutustua ja kokeilla itseä kiinnostavaa lajia. Aloitteleville harrastajille järjestetään mm. karting-ajokorttikoulutuksia ja harjoitteluiltoja autourheiluseurojen sekä alueiden toimesta. Koulutus ei ole edellytys harrastuksen aloittamiselle, vaan tarkoituksena on tutustuttaa lajin saloihin ohjatusti ja turvallisesti. Useimmat karting-seurat tarjoavat aloitteleville harrastajille seuran puolesta kalustoa, jota voi lainata seuran ratailloissa.

Oman alueen tarjontaan pääsee tutustumaan parhaiten paikallisen seuran kotisivuilta; hakukone auttaa sinua löytämään lähimmän autourheiluseurasi. 

Autourheilussa nuorisotoimintaa löytyy myös toimitsijapuolella. Nuorisolisenssi on tarkoitettu 12-15 -vuotiaille aktiivisille, toimitsijatehtäviä tekeville autourheilunuorille. AKK-Motorsportin nuorisolisenssi on autourheilun parissa toimivien nuorten käyntikortti - osoitus aktiivisesta toiminnasta autourheilussa, sisältäen myös etuuksia.

Karting - Aloita nyt! -opas kertoo kattavasti lajista ja siitä, kuinka harrastuksen pariin pääsee helpoiten!

Design Mainostoimisto Ajaton Oy