Lajit - Tasanopeusajo

Tasanopeusajon toi aikanaan Suomeen Pro Regularity yhdistys. Tasanopeuslajia hallinnoi Autoliiton AL-Sport.  Tasanopeudessa ajetaan Suomessa AL-Sport Cup: n lisäksi HRRT (Historic Regularity Rally Trophy) sekä NEZ (North European Zone) -kilpailuja.

Tasanopeuden AL-Sport Cup-kilpailuissa mestaruudesta ajetaan kahdessa eri luokassa: historic – ja moderniluokassa. Kilpailut ajetaan yleiseen liikenteeseen rekisteröidyillä ja vakuutetuilla henkilöautoilla. Auton luokan määrittävä auton ikäraja vaihtelee hieman eri maissa ja eri kilpailuissa.

Tasanopeusajossa kilpailijaparin toinen osapuoli eli kartturi (co-driver) voi olla ajokortiton ja alle 18 -vuotias. Kilpailijalisenssit kuitenkin vaaditaan molemmilta.

Tasanopeusajossa Cup-kilpailuissa kilpaillaan tiekirjalla annetulla reitillä normaalin liikenteen seassa mahdollisimman tarkasti vaadittua nopeutta noudattaen. HRRT-kilpailut ajetaan taasen pääsääntöisesti suljetuilla erikoiskokeilla.

Elektronisten laitteiden käyttö on lajin parissa ehkä muuttumassa, mutta muun muassa Historic-luokassa kaikki laitteet, joissa on sisäinen GPS ovat edelleen cup-kilpailuissa kiellettyjä.

AL-Sport myöntää tasanopeuden kilpailuluvat sekä vuosilisenssit. Kaikilla AKK:n myöntämillä ja voimassa olevilla kilpailijalisensseillä on oikeus ottaa myös Autoliiton hallinnoimien lajien kilpailuihin osaa. Henkilö, joka tulee kauden aikana kilpailemaan vain Autoliiton hallinnoimien lajien kilpailuissa voi niin halutessaan hankkia kilpailijalisenssin Autoliitosta (AL-Sport -lisenssi), jolloin lisenssitunnus = Autoliiton jäsennumero.

Lisätietoa AL-Sportin verkkosivuilta.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy