Lääkärinlausunto

Täältä löydät terveysselvitykseen ja lääkärinlausuntoon liittyvät ohjeet ja lomakkeet. Lääkärinlausunnon täyttämisohje sisältää yksityiskohtaisempaa tietoa lääkärinlausunnon täyttämisestä.

 

Terveysselvitys

Terveysselvityslomake täytetään KITI:ssä kilpailijalisenssin (poislukien autosuunnistus, tasanopeusajo, taloudellisuusajo, digitaalinen autourheilu, pienoisautoilu, huoltaja/mekaanikko ja ilmoittajalisenssi) ostovaiheessa.  Mikäli terveysselvityksessä on jokin sairaus,  joka voi olla este kilpailijalisenssin saamiselle, pyytää liitto toimittamaan lääkärinlausunnon tai sairautta hoitavan lääkärin hoitopalautteen, jossa todetaan, ettei sairaus ole este autourheilun harrastamiseen


Kansainvälinen lisenssi ja lääkärinlausunto

Kansainvälisen lisenssin hakijan on toimitettava lääkärinlausunto liittoon vuosittain AKK:n lääkärinlausuntopohjalla. Verenpaineen mittaus tehdään vuosittain ja lepo-EKG tutkimus joka toinen vuosi. Lisäksi 45-vuotiaasta lähtien on toimitettava joka kolmas vuosi kardiologin lausunto. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kardiologi (sydänlääkäri) täyttää liiton lääkärinlausuntopohjan lääkärikäynnin yhteydessä. Erillistä käyntiä yleislääkärille ei tarvita. Huomioithan, että voimassa oleva rasitus-EKG ei enää riitä kansainvälisen lisenssin saamiseen kaudella 2022.  Kansainvälinen lisenssi on voimassa kansallisena lisenssinä, vaikka lääkärinlausuntoa ei ole toimitettu - edellyttäen, että yleinen terveydentilasi ei vaadi lausuntoa.


Kansallinen lisenssi ja lääkärinlausunto

Mikäli lisenssin hakija on täyttänyt 70 vuotta, tulee lääkärintarkastus ja rasituskoe tehdä vuosittain. 


Lääkärinlausunnon toimittaminen ja säilyttäminen

Lääkärilausunnon voi toimittaa sähköpostin liitteenä osoitteeseen lisenssit@autourheilu.fi, mikäli henkilö haluaa lähettää omat terveystietonsa ilman suojattua sähköpostiyhteyttä. Lääkärinlausunto on voimassa 3kk lääkärin allekirjoituksesta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kilpailjalisenssi on ostettava lääkärinlausunnon voimassaoloaikana. Kilpailijan kannattaa säilyttää lausunnosta kopio. Mikäli lääkärinlausunto lähetetään sähköpostin liitteenä, ei liittoon tarvitse toimittaa paperikopiota.

Lääkärinlausunnon toimitusosoite postitse:
AKK-Motorsport ry /Lisenssit
PL 19
01301 Vantaa
 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy