Lisenssit - Toimitsijalisenssit

Tältä sivulta löydät toimitsijalisensseihin liittyviä materiaaleja.

 

Lisätietoja Tuplaturvasta, vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutuksesta löydät tästä linkistä.
 

Perustoimitsijalisenssin hakeminen ja voimassaolo
Perustoimitsijalisenssi voidaan myöntää hakemuksesta hakijalle, joka on suorittanut ko. lajin perustason toimitsijakoulutuksen. Voimassaoleva kuljettajatutkinto (rallin perustutkinto, JM- tai endurance-tutkinto tai rataleima) luetaan perustoimitsijakoulutukseksi. Autosuunnistuksen, pienoisautoilun, digitaalisen autourheilun ja driftingin perustoimitsijalisenssin myöntämiselle ei ole koulutusvaatimusta.

Perustason toimitsijalisenssi on voimassa lisenssin myöntämispäivästä toistaiseksi, ellei lisenssinhaltijalle tule viiden (5) vuoden katkosta minkä tahansa liiton alaisen jäsenseuran jäsenyyden voimassaolossa, jolloin perustoimitsijalisenssi lakkaa olemasta voimassa.

2-tason päätoimitsijalisenssin korottaminen tai uusiminen
2-tason päätoimitsijalisenssiin voidaan korottaa, kun on suorittanut viisi (5) ko. lajin perustason tehtävää edellisen lisenssin voimassaoloaikana JA suorittamalla ko. lajin 2-tason päätoimitsijakoulutus.

2-tason päätoimitsijalisenssin voimassaoloa voidaan jatkaa, kun on suorittanut kolme (3) ko. lajin 2-tason päätoimitsijatehtävää lisenssin voimassaoloaikana TAI suorittamalla ko. lajin 2-tason päätoimitsijakoulutus uudelleen. 

1-tason päätoimitsijalisenssin korottaminen tai uusiminen
1-tason päätoimitsijalisenssiin voidaan korottaa, kun on suorittanut viisi (5) ko. lajin 2-tason päätoimitsijatehtävää edellisen lisenssin voimassaoloaikana JA suorittamalla ko. lajin 1-tason päätoimitsijakoulutus. Autosuunnistuksessa, pienoisautoilussa, digitaalisessa autourheilussa, driftingissä ja kartingissa on käytössä perustason ja 1-tason päätoimitsijalisenssit.

1-tason päätoimitsijalisenssin voimassaoloa voidaan jatkaa, kun on suorittanut kolme (3) ko. lajin 1-tason päätoimitsijatehtävää lisenssin voimassaoloaikana TAI suorittamalla ko. lajin 1-tason päätoimitsijakoulutus uudelleen. 

Tarkemmat tiedot voi katsoa sääntökirjasta kansallisista määräyksistä kohdasta 80. Toimitsijoiden luokittelu ja lisenssit.
 

Voimassaolomerkinnän tulkinta päätoimitsijalisenssikorteissa:

Yllä olevassa kuvassa henkilöllä on nopeuden 1-tason päätoimitsijalisenssi, joka on voimassa 31.12.2020 asti ja turvan 2-tason päätoimitsijalisenssi, joka on voimassa 31.12.2023 asti ja rallin 1-tason päätoimitsijalisenssi, joka on voimassa 31.12.2024 asti.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy