Lisenssit - Toimitsijalisenssit

Tältä sivulta löydät toimitsijalisensseihin liittyviä materiaaleja. Lisätietoja Tuplaturvasta, vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutuksesta löydät tästä.

 

Autourheilun sääntökirja - autokilpailujen kansalliset määräykset - kohta 80.

Perustoimitsijalisenssin hakeminen ja voimassaolo
Perustoimitsijalisenssi voidaan myöntää hakijalle joka on suorittanut perustason toimitsijakoulutuksen. Voimassaoleva kuljettajatutkinto tai rataleima luetaan perustoimitsijakoulutukseksi. Tekniikan perustoimitsijalisenssi voidaan myöntää hakijalle, joka on suorittanut tekniikan perustoimitsijakoulutuksen. Kartingtekniikan perustoimitsijalisenssi voidaan myöntää hakijalle, joka on suorittanut kartingtekniikan perustoimitsijakoulutuksen. Autosuunnistuksen ja pienoisautoilun perustoimitsijalisenssin myöntämiselle ei ole koulutusvaatimusta.

Perustason toimitsijalisenssi on voimassa lisenssin myöntämispäivästä toistaiseksi, ellei lisenssinhaltijalle tule viiden (5) vuoden katkosta minkä tahansa liiton alaisen jäsenseuran jäsenyyden voimassaolossa, jolloin perustoimitsijalisenssi lakkaa olemasta voimassa.

2-tason päätoimitsijalisenssin korottaminen tai uusiminen
2-tason päätoimitsijalisenssiin voidaan korottaa, kun on suorittanut viisi (5) perustason tehtävää edellisen lisenssin voimassaoloaikana JA suorittamalla 2-tason päätoimitsijakoulutus.

2-tason päätoimitsijalisenssin voimassaoloa voidaan jatkaa, kun on suorittanut kolme (3) 2-tason päätoimitsijatehtävää lisenssin voimassaoloaikana TAI suorittamalla 2-tason päätoimitsijakoulutus uudelleen. Tekniikan 2-tason päätoimitsijalisenssin voimassaoloa voidaan jatkaa, kun on suorittanut kolme (3) tekniikan 2-tason päätoimitsijatehtävää lisenssin voimassaoloaikana TAI osallistumalla tekniikan lajipäiville.

1-tason päätoimitsijalisenssin korottaminen tai uusiminen
1-tason päätoimitsijalisenssiin voidaan korottaa, kun on suorittanut viisi (5) 2-tason päätoimitsijatehtävää edellisen lisenssin voimassaoloaikana JA suorittamalla 1-tason päätoimitsijakoulutus.

1-tason päätoimitsijalisenssin voimassaoloa voidaan jatkaa, kun on suorittanut kolme (3) 1-tason päätoimitsijatehtävää lisenssin voimassaoloaikana TAI suorittamalla 1-tason päätoimitsijakoulutus uudelleen. Tekniikan 1-tason päätoimitsijalisenssin voimassaoloa voidaan jatkaa, kun on suorittanut kolme (3) tekniikan 1-tason päätoimitsijatehtävää lisenssin voimassaoloaikana TAI osallistumalla tekniikan lajipäiville.

 

Voimassaolomerkinnän tulkinta päätoimitsijalisenssikorteissa:

Yllä olevassa kuvassa henkilöllä on nopeuden 1-tason päätoimitsijalisenssi, joka on voimassa 31.12.2020 asti ja turvan 2-tason päätoimitsijalisenssi, joka on voimassa 31.12.2023 asti ja rallin 1-tason päätoimitsijalisenssi, joka on voimassa 31.12.2024 asti.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy