Itä-Suomi - Aluemestaruuskilpailut 2024

Aluemestaruuskilpailut 2024

 

Jokamiehenluokka

11.05.2024Kuopio JMKuopion Ua ry
06.07.2024Karnevaali JmSuonenjoen Ua ry
27.07.2024Vesannon JMVesannon Ua ry
17.08.2024Lapinlahti JMLapinlahden Au ry
22.09.2024Tuusniemi JMKoillis-Savon Ua
05.10.2024Haapakumpu JMKiuruveden Ua ry

Aluemestaruuskilpailuja 6 kpl, mestaruuteen lasketaan järjestetyt kilpailut -1 kilpailua. Aluevaltuusto voi tehdä tarvittaessa muutoksia mestaruuteen laskettavien kilpailuiden lukumäärään.

Rallisprint

07.01.2024Lipposen Rallisprint (Lumi)Rantasalmen Ua ry
02.03.2024SM Rallisprint KiuruvesiKiuruveden Ua ry
31.08.2024Leppävirta Sprint (Sora)Leppävirta Racing Team ry
15.09.2024Kuopio RallisprintKuopion Ua ry

Aluemestaruuskilpailuja 3 kpl. Mestaruuteen lasketaan kaikki järjestetyt kilpailut . Aluevaltuusto voi tehdä tarvittaessa muutoksia mestaruuteen laskettavien kilpailuiden lukumäärään.

 

Ralli

10.-11.5.202460.vuotis juhlaralliImatran Ua
14.09.2024F-CupKuopion Ua ry / Koillis-Savon Ua ry
04.-05.10.2024Kitee-ralliKeski-Karjalan Ua ry

Aluemestaruuskilpailuja tällä hetkellä 3kpl. Mestaruuteen lasketaan kaikki järjestetyt kilpailut. Aluevaltuusto voi tehdä tarvittaessa muutoksia mestaruuteen laskettavien kilpailuiden lukumäärään. 

 

Muitten lajien aluemestaruudet

Autosuunnistus

 Aluemestaruus jaetaan ainoastaan C-luokan osalta osana harkkarisarjaa.

23.3.2024 II Savon Suhhaas  lisätiedot http://autosuunnistus.fi/index.php/alue-3 

9.5.2024 Lapinlahti Au, Lapinlahti, lisätiedot http://autosuunnistus.fi/index.php/alue-3 

8.6.2024 Tientukko Racing, Tuusniemi, lisätiedot http://autosuunnistus.fi/index.php/alue-3 

Lisätään kilpailuja sitä mukaa kun as-porukka ilmottelee kalenteria

Drifting

Aluemestaruudet jaetaan  SM-pisteiden mukaan,mikäli samassa luokassa on ajanut vähintään kolme (3) Itä-Suomen alueen seuran edustajaa. Ajettava vähintään kolme (3) kilpailua.

Karting

Aluemestaruudetjaetaan luokkien mukaanAluemestaruuskilpailu pidetaan xxxxx syksyllä 2024

Pienoisautoilu

Aluemestaruudetjaetaan SM-pisteiden mukaan, mikäli samassa luokassa on ajanut vähintään kolme (3) Itä-Suomen alueen seuran edustajaa.  

Endurance

Aluemestaruus jaetaan Suomessa ajettavien kilpailujen loppupisteiden mukaan, mikäli mukana on vähintään kolme (3) Itä-Suomen alueen teamia. Ajettava vähintäin kolme (3) kilpailua.  Vain alueen seurojen kuljettajat palkitaan tiimistä.

E-Motorsport

Aluemestaruudesta ilmoitetaan myöhemmin

Off-Road

Aluemestaruudetjaetaan  SM/Cup-pisteiden mukaan, mikäli samassa luokassa on ajanut vähintään kolme (3) Itä-Suomen alueen seuran edustajaa. Ajettava vähintään kolme (3) kilpailua

Rallicross ja rata sekä jäärata

Aluemestaruudet jaetaan  SM/Cup-pisteiden mukaan, mikäli samassa luokassa on ajanut vähintään kolme (3) Itä-Suomen alueen seuran edustajaa. Ajettava vähintään kolme (3) kilpailua

 

Aluemestaruuspisteitten määräytyminen

Pistetaulukko

Sijoitus

   

1

10

Lähtijöitä luokassa

5

11

9

8

7

6

5

4

3

2

1

Lähtijöitä luokassa

4

9

8

7

6

 

 

 

 

 

 

Lähtijöitä luokassa

3

8

7

6

 

 

 

 

 

 

 

Lähtijöitä luokassa

2

7

6

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähtijöitä luokassa

1

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pisteet katsotaan taulukosta luokkaan osallistuneiden alueen kilpailijoiden määrän mukaan, ei luokkaan osallistuneiden määrän mukaan.

Tasapisteiden kohdalla:

Sijoitus ratkaistaan sen kilpailijan eduksi, joilla on korkeampi yksittäinen pistemäärä kilpailusta, toiseksi korkein jne.

Jos sijoitus ei ratkennut: 

Kilpailija joka saavutti korkeamman sijan kilpailussa jossa oli eniten alueen osanottajia luokassa ja johon tasapisteissä olevat osallistuvat.

Jos sijoitus ei ratkennut:

Kilpailija jolla on parempi sijoitus viimeisessä aluemestaruuskilpailussa.

Jos sijoitus ei ratkennut: 

Jaetaan sijoitus jos yllä olevat ei tuo ratkaisua tasapisteisiin.

 

Rallin pistelaskun muutos

Niissä kilpailuissa, joissa ajetaan lisäluokkina yhdistettynä yleinen/juniorit/seniorit, lasketaan pisteet aina kilpailuissa ajetun luokan järjestyksessä. Sen jälkeen kuskit/kartturit erotellaan yleisen, junioreiden ja senioreiden luokkiin. Senioriluokkaan siirretään kaikki, joilla oikeus ajaa sääntöjen (ralli 7.3) mukaan seniori luokassa.

Aluemestaruuskilpailuiden pistelaskua hoitaa Hannu Väänänen as.n, rallin ja rallisprintin osalta. JM pistelaskua hoitaa Laura Räsänen. Pistetilanteet katsottavissa lajikohtaisesti aluemestaruuspisteet-osiossa.

Aluemestaruuskilpailujen palkintorahastoa kartutetaan jokaisesta am-kilpailuun osallistuneesta alue 3. kilpailijasta 3 euron summalla. Rallissa autokunnittain tai mikäli alue 3. jäsenseuran kilpailija toimii kilpilijana tai kartturina. Pistelaskun perustana käytetään kitin tuloksia.

 

Aluemestaruus-palkinnot

Am-palkintogaala pidetään Kiuruvedellä 26.10.2024

Aluemestaruuspalkinnot jaetaan max. kolmelle parhaalle ( pois lukien tasapisteet, mikäli ylläolevilla toimenpiteillä ole paremmuutta saatu selvitettyä)

Palkittava on jäsenenä seuraan, joka kuuluu Itä-Suomen alueeseen. Henkilö joka on toisen alueen seuran jäsen tai ei ole Itä-Suomen alueeseen kuuluvan seuran jäsen ei palkita aluemestaruuspalkinnolla.

Muut palkittavat

Tilaisuudessa palkitaan: 

 - Savo-Cup kartingsarjan menestyjät Savo-Cup sääntöjen mukaisesti

 - Alueen kilpailijat tai joukkueet, jotka sijoittuvat kolmen parhaan joukkoon CUP, SM, PM, EM tai MM sarjoissa (ei yksittäisessä luokassa) palkitaan muistoesineellä  aluemestaruuspalkintojenjaon yhteydessä. Arvokilpailuiksi luetaan myös kansallisia kilpailuja, joitten osallistujamäärä on suuri, esim Jm:  Asfalttikunkku, Kardaanikunkku, Pellon Poikkinainti ja EVK-liiga. 

- AKK-Motorsport ry Itä-Suomen Vuoden autourheilija, Vuoden toimitsija, Vuoden kilpailija, Vuoden nuori, Vuoden Lady sekä Vuoden teko. Valinnat suorittaa aluemestaruusvastaava.

 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy