Jari Huttunen valittiin rallin Tulevaisuuden Tähdeksi

16.6.2015

« Takaisin

Nouseva kyky Jari Huttunen on valittu autourheilun Tulevaisuuden Tähdeksi. 21-vuotias Huttunen saa palkinnoksi ensi kuussa ajettavaan rallin MM-sarjan Suomen osakilpailuun, Neste Oil Ralliin Citroën DS3 R3T -auton tiimipalveluineen. Näin Huttunen astuu toisen nousevan tähden, Teemu Sunisen jalanjälkiin. Suninen voitti saman palkinnon viime vuonna ja käytti sen hyvin, voittaen WRC 3 -kategorian rallin MM-sarjan kotikisassaan.
 
"Olen iloinen ja yllättynyt voitettuani tämän uskomattoman palkinnon," sanoi Huttunen, jonka kartturina toimi Antti Linnaketo. "Suomessa on pitkät perinteet rallissa, joten se että olen osa sitä ja saan tunnustusta tällä tavalla ohjelman vetäjältä AKK Sportsilta, on etuoikeus. Tämä on elämäni suurin mahdollisuus."
 
Huttunen kamppaili palkinnosta kolmen muun kilpailijan kanssa. Samasta palkinnosta Vierumäen Urheiluopistolla järjestetyssä kaksipäiväisessä finaalissa kilpailivat Ville-Markus Marttinen, Joonas Tokee ja Joni Viitala.
 
Finaalin arviointikohteet olivat monipuoliset. Nuotituskokeessa pitkään MM-tasolla kilpaillut kartanlukija Jarmo Lehtinen arvioi kandidaattien osaamista. Vierumäen Urheiluopiston huippupsykologit teettivät uheilijoilla psyykkiset testit, jotka oli suunniteltu arvioimaan kadidaattien henkistä kanttia ja asennetta. Lisäksi urheilijat kävivät läpi fysiikkatestin, jolla tarkasteltiin kokonaisvaltaisesti heidän kuntoaan ja kestävyyttään. Lopuksi heidät haastateltiin ja sen yhteydessä otettiin selvää heistä itsestään ja heidän tavoitteistaan.
 
Finaaliin päästäkseen kuljettajien täytyi olla alle 25-vuotiaita ja viiden kärjessä Rallin SM-sarjan SM3-luokassa neljän ajetun osakilpailun jälkeen. Ajettuja osakilpailuja olivat  Arctic Lapland Rally, Vaakuna Ralli, Pohjanmaa Ralli ja Itäralli.
 
Valintaraati koostui joukosta asiantuntijoita, joita olivat mm. Neste Oil Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen, kartanlukija Jarmo Lehtinen ja Marc De Jong, rallin MM-sarjan promoottorin edustaja.
 
"Valintaprosessi oli raskas ja monitahoinen, mutta valintaa helpotti se, että Jari oli paras kaikilla osa-alueilla. Oli selvä että hänessä on paljon potentiaalia, joten raati oli yksimielinen valinnan suhteen," kertoi Tarkiainen.
 
Jari Huttunen on kotoisin Kiuruvedeltä, Jyväskylän pohjoispuolelta. Hän aloitti uransa kartingista, kunnes siirtyi rallin pariin. Nyt hänellä on unelmatilaisuus näyttää kykynsä.
 
"Tavoitteenani on tulla rallin ammattilaiseksi jonain päivänä," hän sanoi. "Tämä on erittäin tärkeä askel kohti sitä tavoitetta, joten haluan jo nyt kiittää kaikkia jotka ovat mahdollistaneet tämän ja ovat uskoneet minuun. Tulen tekemään kovasti töitä että saan käytettyä hyödyksi tämän tilaisuuden parhaalla mahdollisella tavalla."
 
Huttunen ajaa ensitestin Citroën DS3:lla heinäkuussa yhdessä Printsport Racingin kanssa, joka vastaa auton huollosta myös Neste Oil Rallissa. 
 
Hänen edeltäjänsä, Teemu Suninen otti viime vuonna kaiken hyödyn irti palkinnostaan, käyttäen sen avulla saavuttamaansa voittoa ponnahduslautana MM-sarjaan tälle kaudelle. Viimeksi hän voitti WRC 3 -kategorian Sardinian MM-rallissa. Suninen on jo avannut tiensä tehdastiimiin, sillä japanilaismerkki Toyotan vuonna 2017 rallin MM-sarjaan palaava tiimi valitsi hänet joukkoihinsa.
 
Neste Oil Ralli ajetaan 30.7.-2.8.2015
 
Lisätietoja:
Kai Tarkiainen, kilpailunjohtaja Neste Oil Ralli
Puh. 040 846 6766
Sposti: kai.tarkiainen@autourheilu.fi


 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy