Kartingin KF-luokkien EM-sarja käynnistyy Portugalissa

5.5.2015

« Takaisin

Kartingin KF- ja KF-junior -luokkien EM-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Portugalin Portimaossa. Tiedossa on varmasti vauhdikas ja tapahtumarikas sarja-avaus, onhan noin puolitoistakilometrinen karting-rata kaikille kuljettajille uusi EM-näyttämö. Nälkää nuorille kuljettajille lisää varmasti myös se, ettei kumpikaan hallitseva mestari ole puolustamassa titteliään tänä vuonna.

Molempien luokkien EM-sarjoissa ajetaan kolme osakilpailua. Avausosakilpailun jälkeen EM-pisteitä on jaossa juhannuksena Iso-Britanniassa sekä kauden päätösosakilpailussa Ruotsissa heinäkuun loppupuolella.

Maanosamme mestaruutta on ilmoittautunut tavoittelemaan yhteensä 125 kuljettajaa 34 maasta. Sarjan suomalaisosanotto on varsin vahva: ilmoittautuneiden listoilla on peräti 13 meikäläistä, mikä tekee sinivalkoisesta joukkueesta avausosakilpailun suurimman!

KF- eli suoravetoisten kartingautojen kuninkuusluokassa kuljettajat ovat yli 15-vuotiaita. Suomalaiskuljettajia on mukana yhdeksän: Tuomas Haapalainen, Aatu Moilanen, Patrik Pasma, Olli Peltola, Sami Saarelainen, Niklas Tiihonen, Valtteri Semi, Juho Valtanen ja Ville Viiliäinen. Nuorempien kuljettajien (13-15-vuotiaat) KF-Junior -luokassa Suomea edustavat William Alatalo, Konsta Lappalainen, Daniel Louko ja Paavo Tonteri.

Tulokset, kuvia ja liveseuranta löytyy osoitteesta www.cikfiachampionship.com, finaalilähtöjen jännittävät vaiheet näytetään suorina netissä sunnuntaina 10. toukokuuta osoitteessa www.cikfia.tv.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy