Sukupolvet yhdistävät Rallicrossin ja Crosskartin kilpailut Kouvolassa

15.6.2024

« Takaisin

Kouvolassa järjestettiin 15.6.2024 kauniissa kesäsäässä rallicross- ja crosskart-kilpailut, jotka toivat esille autourheilun laajan vetovoiman.


Tapahtuma ei ollut vain kilpailu, vaan myös hetki, jossa perheet ja eri sukupolvet kokoontuivat yhteen intohimonsa ympärille.

Rallicrossissa kilpaillaan lyhyissä, intensiivisissä lähdöissä. Taktinen jokerikierros ja tehokkaat autot tekevät lajista ainutlaatuisen ja nopeatempoisen. Kuljettajat tarvitsevat erinomaisia ajotaitoja ja taktista älykkyyttä selviytyäkseen tiukoista ohituksista ja muuttuvista olosuhteista. Crosskart puolestaan tarjoaa vauhdikasta menoa erityisesti nuoremmille kuljettajille pienikokoisilla, mutta tehokkailla ajokeilla, jotka kehittävät ajotaitoja ja kilpailuhenkeä jo varhaisessa iässä. Molemmissa lajeissa erityisesti jokaisen lähdön pakollinen jokerikierros, yksi kilpailun taktisista elementeistä, voi muuttaa kilpailun kulun silmänräpäyksessä.


Sukupolvien ja perheiden yhteinen harrastus - rakkaudesta lajiin 

Kouvolan kilpailuissa oli ilo nähdä, kuinka eri sukupolvet nauttivat yhdessä autourheilusta. Crosskartin mini-luokan (6-11-vuotiaiden) kilpailijat loistivat erityisellä innolla ja yhteishengellä. Crosskart-sarjalaisten into ja toveruus tulivat esille erityisesti kilpailun jälkeisessä kättelyssä, jossa kilpailijat onnittelivat kilpakavereitaan, osoittaen että ystävyys on kilpailussa tärkeintä. Tämä näkyi myös 9-vuotiaiden kaksostyttöjen, Susanna ja Sofia Nummelan, haastattelussa. Tytöt korostivat, että kavereiden kanssa kilpaileminen on hauskinta, eikä jännitystä juuri edes huomaa. Heidän sanomansa rohkaisee kaikkia mukaan lajin pariin: "Lajin voi aloittaa koska vaan ja ei tarvitse olla heti hyvä, ajamalla oppii ja sitä on kiva tehdä kavereiden kanssa."

Perheiden sitoutuminen lajiin oli vahvasti esillä koko päivän ajan. Esimerkiksi Joni Turpeinen, joka on ajanut nyt rallicrossia kaksi kautta, sai kilpailussa samassa lähdössä haastajakseen isänsä, Jukka Turpeisen. Jukka, joka on ajanut vuodesta 1988 lähtien pääsääntöisesti Jokkista, koeajoi Toyotan, jolla hänen poikansa ja tällä kaudella vielä crosskartissa ajava Pauli Turpeinen ajaa ensi kaudella. Tämä on vain yksi niistä hienoista esimerkeistä, miten autourheilun harrastus periytyy ja kehittyy sukupolvien välillä. Joni kertoi veljensä Paulin siirtyessä rallicrossiin isän rooliksi tulevan heidän tiimipäällikkönsä - toimien näin poikiensa tukena ja mahdollistajana.
 

Autourheilu on parasta paikan päällä koettuna

Rallicrossia ja crosskartia voi suositella lämpimästi kaikille autourheilusta kiinnostuneille – ja ehdottomasti myös niille, jotka eivät ole vielä lajiin tutustuneet. Kouvolan rata tarjosi erinomaiset puitteet kilpailujen seuraamiseen, sillä lähes koko rata oli näkyvissä ja katsojat pääsivät aitiopaikalta seuraamaan jännittäviä tilanteita ja taktisia ratkaisuja.

Tapahtuma osoitti, että rallicross ja crosskart eivät ole vain vauhdin ja teknisen taidon lajeja, vaan myös yhteisöllisyyden ja perheiden yhteisen harrastuksen juhlaa. Näiden lajien parissa jokainen voi löytää oman paikkansa ja nauttia yhdessä tekemisestä ja kilpailusta. Suosittelen lämpimästi käymään tänä kesänä katsomassa ainakin yhdet Rallicross/Crosskart-kilpailut ja kokemaan lajin jännittävyydestä – autourheilu on aina parasta paikan päällä. 

Lue lisää Rallicrossista, Crosskartista ja katso Kouvolan kilpailun livestream sarjasivuilta täältä: https://rallicross.fi/ 

Yhteystiedot

Katja Lindman

Viestintäpäällikkö

044 7360 325

katja.lindman@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy