Vetomies- ja Nelivetomies-rallit ajetaan entistä laveammilla tekniikkasäännöillä

26.3.2015

« Takaisin

Rallin MM-osakilpailun, Neste Oil Rallin oheisluokkina ajetaan tänäkin kesänä Vetomies- ja Nelivetomies-kilpailut. Luokkien teknisiä sääntöjä laajennetaan tänä vuonna niin, että yhä useampi ralliharrastaja voi lähteä kisaan mukaan.

- Ajatuksena on, että molempiin luokkiin pääsee nyt osallistumaan sekä Suomen kansallisilla luokituksilla että vanhentuneilla kansainvälisillä luokituksilla.

- Painetta mukaan hyväksyttävien luokitusten laajentamiseen on ollut etenkin kaksivetoisissa, eli Vetomiehissä. Nyt Vetomies-kisaan voikin osallistua niin vanhentuneilla kv-luokituksilla kuin kansallisilla 2-vetoluokituksillakin. Uusina saadaan siis mukaan mm. FIN R 2WD ja V1600-autot, kertoo Neste Oil Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen.

- Nelivetomiehiin otetaan nyt mukaan myös kansalliset luokitukset, kuten FIN R 4WD -autot. Vanhentuneet kansainväliset nelivetoluokitukset olivatkin jo mukana viime vuonna. Polttoainesääntö tulee mukailemaan Ralli SM -sarjassa käytössä olevaa sääntöä, Tarkiainen lisää.

Luokkia ei tulla kilpailussa erittelemään, vaan edelleen ajetaan selkeästi kahdesta voitosta: Vetomiehet ja Nelivetomiehet. Molemmat luokat ovat avoimia yleisen luokan kuljettajille.

- Haluamme tällä uudistuksella antaa entistä useammalle ralliharrastajalle mahdollisuuden nauttia kesän kohokohdasta, MM-rallista Keski-Suomen teillä, kertoo kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen.

Nelivetomiehet ja Vetomiehet ajavat nyt molemmat kaksipäiväisen kisan. Viime vuonna Vetomiehet ajoivat vain yhden päivän ja Nelivetomiehet kaksi, mutta kyselyjen mukaan myös Vetomiehet haluavat nauttia kisasta kahden päivän ajana. No mikä ettei.

Reittiin kuuluvat Neste Oil Rallin perjantain ja lauantain erikoiskokeet, varsinaisen kilpailun ensimmäisen ajokerran jälkeen. Näin kilpailijat pääsevät "vetämään" siis myös täysimittaisen Ouninpohjan. Perjantai-iltana Vetomiehet ja Nelivetomiehet nähdään myös Harjulla. Mukaan mahtuu vähintään 70 autoa.

Säännöt julkaistaan huhtikuun aikana, jolloin välittömästi alkaa myös ilmoittautuminen.

Jos asia jo nyt kutkuttelee, voi asiasta tiedustella tarkemmin suoraan Kai Tarkiaiselta.

Lisätiedot: Kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen, Neste Oil Ralli, 040 846 6766, kai.tarkiainen@autourheilu.fi

Teksti: Neste Oil Rallin viestintä, kuva: AKK Sports Oy/Juuli Aschan

Design Mainostoimisto Ajaton Oy