Viron Rallisarja saapuu vieraaksi SM-Ralliin – Tiivistää yhteistyötä AKK:n ja Viron Autourheiluliiton välillä

24.11.2023

« Takaisin

Syksyn aikana aloitettiin keskustelut AKK:n ja Viron Autourheiluliitto EAL:n välillä siitä, voisiko mahdollisesti yksi Viron Rallin Mestaruussarjan kilpailu toteutua Suomessa SM-Rallin yhteydessä. Keskustelut sujuivat koko ajan erittäin rakentavassa ja positiivisessa hengessä ja lopulta eri vaihtoehdoista kyseiseksi kilpailutapahtumaksi valikoitui Turun Urheiluautoilijoiden järjestämä SM Länsirannikon Ralli, joka kilpaillaan toukokuussa 2024.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun vieraan maan rallisarjan pisteitä jaetaan SM-rallin yhteydessä, olihan Joensuun Itäralli Latvian Mestaruussarjan osakilpailu vuonna 2009, mutta ensimmäinen kerta kun naapurimaan rallisarja saapuu vieraaksi SM-Ralliin.

Viron Autourheiluliiton Urheilutoimenjohtaja Kuldar Sikk on erittäin tyytyväinen, että pitkään työstetty ajatus vihdoin toteutuu:

”Tästä asiasta on puhuttu enemmän ja vähemmän kohta kymmenen vuotta, on hienoa että se vihdoin toteutuu. Yleisestikin on tärkeää että eri maiden liitot, varsinkin naapurit tekevät yhteistyötä, näin voimme olla yhdesssä vahvempia”

Myös AKK:n Rallin Lajipäällikkö Henrik Frank on innostunut ja tyytyväinen että tällainen mahdollisuus saatiin rakennettua:

”Asiasta on keskusteltu puolivakavissaan aina silloin tällöin, mutta ehkä asiat ovat menneet eteenpäin ihan konkreettisesti tässä tämän vuoden aikana. Kesällä kävimme todella hedelmällisiä keskusteluja Virolaisten kollegojen kanssa. ja se varmasti edesauttoi että sieltä suunnalta heräsi kiinnostus tulla kilpailemaan Suomeen. Näen tässä paljon potentiaalia yhteistyön kehittymiseen myös jatkosssa”

 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy