DigRigi-ajosimulaattorit hurmasivat Secto Rally Finlandissa

12.8.2022

« Takaisin

Yleisöä, mediaa ja jopa rallin MM-sarjan kuljettajia rohkaistiin kokeilemaan moottoriurheilua Suomen MM-rallin eli Secto Rally Finlandin upealla digitaalisen motorsportin areenalla, jonne oli tuotu peräti 20 ammattikisasimulaattoria suomalaisten autourheiluseurojen toimesta. 

Simulaattorit ovat osa tänä vuonna alkanutta AKK:n Flying Finn DigiRigi -kampanjaa, jonka Suomen autourheilun lajiliitto on luonut esitelläkseen nuorille moottoriurheilun jännitystä ja hauskanpitoa.

Simulaattorit on toimittanut Overpower, simulaattorilaitteiden rakentamiseen erikoistunut suomalaisyritys. Toimitusjohtaja ja yksi perustajista, Olli Pahkala, on itsekin kokenut simulaattorikilpailija, joka on kilpaillut e-urheilussa muun muassa McLaren Formula 1 -tiimissä ja Formula E:ssä. Hänen intohimonaan on kaikenlainen moottoriurheilu ja hän on ylpeä saadessaan olla osana AKK:n kampanjaa.

"Olemme vieneet simulaattoreita ympäri Suomea paikallisille autourheiluseuroille ja opettaneet heitä käyttämään niitä. Kampanjan tavoitteena on tehostaa nuorisotyötä ja antaa seuroille lisää työkaluja tarjota nuorille mahdollisuus harrastaa moottoriurheilua."

”Pidän todella paljon tästä projektista, koska moottoriurheilu yleensäkin on todella lähellä sydäntäni. Tämä on tapa antaa jotain takaisin yhteiskunnalle ja mikä parasta, se on sellaista jota todella itsekin rakastat. Olen saanut jakaa tämän ilon ihmisten kanssa ympäri maailmaa Overpowerin kautta."

Myös maailman kovimmat rallikuljettajat mittelivät simulaattoreilla

Torstaina ennen Secto Rally Finlandin alkua rallin MM-sarjan tähdet kokoontuivat huoltoparkin digitaalisen motorsportin areenalle kokeilemaan simulaattoreita. 

"Teimme pienen shown faneille, jotka pääsivät mittelemään WRC-kuskien aikojen kanssa. Meillä oli nyt hieno mahdollisuus antaa kaikkien kokeilla simulaattoreita ja ne olivatkin valtavan tykättyjä. Täällä on ammattikuskien lisäksi käynyt todella paljon yleisöä ja myös media edustajia", Pahkala sanoo.

Lue lisää Flying Finn DigiRigistä

Tarkempia tietoja löydät: autourheilu.fi/digirigi

Kuva: Onna Viestintä

Design Mainostoimisto Ajaton Oy