AKK aloittaa YT-neuvottelut

24.3.2020

« Takaisin

AKK aloittaa YT-neuvottelut, jotka koskevat sekä lajiliitto AKK-Motorsport ry:n että lajiliiton omistaman AKK Sports Oy:n koko henkilöstöä.

Molempien, sekä AKK-Motorsport ry:n että AKK Sports Oy:n osalta käynnistettävien yhteistoimintaneuvottelujen syynä on koronavirusepidemiasta johtuvat poikkeukselliset taloudelliset haasteet ja hyvin epävakaat tulevaisuuden näkymät. Molempien yhteisöjen toiminnan jatkuvuuden turvaamisen kannalta välttämättömiä säästöjä haettaessa kaikki sopeuttamistoimenpiteet ovat mahdollisia.
 
Lajiliiton talouden osalta koronaviruksen aiheuttamat yhteiskunnalliset vaikutukset ja toiminnan keskeytyminen on vaikuttanut nopeasti ja voimakkaasti varainhankinnan tuottoihin. Esimerkiksi kilpailulisenssien myynnistä ja kilpailulupamaksuista kertyvät tuotot ovat toiminnan keskeytyksen myötä käytännössä pysähtyneet ja uhkaavat jäädä merkittävästi budjetoidusta. AKK-Motorsportin talous perustuu julkisten tukien sijaan suurimmalta osin omaan varainhankintaan.
 
Yhtiön osalta koronaviruksen vaikutukset näkyvät lajiliiton tapaan niin kansallisen kuin kansainvälisen moottoriurheilutoiminnan keskeytymisen myötä erityisesti Rallicross ja Rata SM-sarjojen kauden avauskilpailujen peruutuksien aiheuttamien tulojen viivästymisenä sekä yhtiön TV-tuotantoyksikön tulonmenetyksinä mm. peruttujen F1-kilpailujen myötä.
 
Suomen MM-rallin, Neste Rallin, järjestelyjä jatketaan kilpailun järjestäjän AKK Sports Oy:n toimesta mahdollisimman normaalisti. Tähän mennessä koetun perusteella koronavirusepidemia voi muuttaa tilannetta hyvin nopeasti ja tämän vuoksi tätä hyvin poikkeuksellista tilannetta seurataan AKK:lla herkeämättä.    
 
Olympiakomitea yhdessä lajiliittojen kanssa on arvioinut koronaviruspandemian taloudellisten menetysten koko suomalaisen liikunnan ja urheilun toimialalle olevan noin 80 miljoonaa euroa. 
 
YT-neuvottelujen perusteella tehtävistä toimenpiteistä tiedotetaan neuvottelujen päätyttyä.
 

Yhteystiedot

Anssi Kannas

Pääsihteeri

050 300 1244

anssi.kannas@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy