AKK Motorsport ry:n hallitus on linjannut Liiton päätoimitsijalisenssien käyttöä Liiton ulkopuolisessa kilpailutoiminnassa

6.4.2023

« Takaisin

Liiton hallitus on linjannut Liiton kansallisten määräysten mukaisesti päätoimitsijalisenssin omaavien henkilöiden osallistumista muihin kuin AKK:n luvalla ja säännöillä järjestettäviin kilpailuihin.

Tehty päätös astuu voimaan 1.5.2023 ja tämän päivämäärän jälkeen päätoimitsijalisenssin haltijan osallistuminen muiden kuin Liiton alaisten autourheilukilpailujen järjestelyihin (riippumatta tehtävistä), johtaa seuraamuskäsittelyyn, jonka seurauksena päätoimitsijalisenssi voidaan perua määräajaksi.

Linjaus perustuu Liiton vahvistettuihin sääntöihin ja sen lisäksi siinä on otettu huomioon myös Liiton päätoimitsijalisenssien omaaviin henkilöihin sidottu henkinen ja taloudellinen pääoma. Päätoimitsijalisenssi on sitoumus, joka on syntynyt Liiton ja lisenssin saajan välillä. Tämä on vahvistettu mm. itse lisenssissä sen haltijan allekirjoituksella, jossa henkilö vakuuttaa tuntevansa autourheilun kansalliset säännöt sekä sitoutuu niitä ehdoitta noudattamaan.

Päätös perustuu Autourheilun Kansallisten määräysten kohtiin 3, 14, 15, 17.1 ja 17.2 sekä 81.

AKK-Motorsport ry

Design Mainostoimisto Ajaton Oy