AKK:n Digitaalinen Seuraliiga alkaa - Ilmoittaudu seurojen koulutukseen ennen sarjan alkua

19.10.2023

« Takaisin

AKK:n seuroille järjestetään kilpailunjärjestämiskoulutus digitaalisessa autourheilussa. Koulutuksen käyneet seurat voivat järjestää AKK:n Seuraliigan kilpailun jo syys-talvella 2023.


Jo toista kertaa käynnistyvä AKK:n Seuraliiga digitaalisessa autourheilussa alkaa marras-joulukuun aikana. Ennen sarjan alkamista järjestetään kaikilla seuroille avoin koulutustilaisuus, jossa opastetaan yksinkertaisen kilpailun järjestämistä. Samalla valitaan talven Seuraliigan kilpailuiden järjestäjät. Seuraliiga ajetaan Assetto Corsa -pelillä, ja se on jatkumoa AKK:n DigiRigi hankkeelle.

Koulutus on jaettu kahdelle päivälle ja se pidetään etäkoulutuksena:

Lauantai 4.11.2023 klo 10-14
Sunnuntai 5.11.2023 klo 10-14
 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu koulutukseen TÄSTÄ LINKISTÄ, viimeistään maanantaihin 30.10.2023 mennessä.

Seuroista voi osallistua useampi henkilö koulutukseen, ja osallistua voi vaikka seuralla ei tällä hetkellä olisikaan omaa simulaattoria.
 

SEURAALIIGA

Seuraliiga on tarkoitettu kaikille AKK:n jäsenseurojen jäsenille, joilla ei ole kokemusta tai on ainoastaan vähäistä kokemusta simulaattorikilpailusta. Voidakseen osallistua kilpailuihin, tulee kuljettajan olla jäsenenä jossakin AKK:n alaisessa jäsenseurassa ja seuralla tulee olla käytössään jokin simulaattori, jota seuran jäsenet voivat käyttää osallistuakseen kilpailuihin. Seurasta voi osallistua pääasiassa yksi tai mahdollisuuksien mukaan useampi seuran edustaja / luokka.

Osallistumisoikeutta ei ole kuljettajilla, joilla on kokemusta ”virallisista” simulaattorikilpailuista tai -sarjoista kuten esim: AKK:n digitaaliset SM-sarjat, AKK Pohjanmaa, FiSU, FiSRA, GTFR, Äijäsarja, Trellet jne. Epäselvissä tilanteissa, kysy asiaa sarjakoordinaattorilta.

Sarja ajetaan PC-tietokoneilla käyttäen Steam-pelikaupasta ostettavaa Assetto Corsa -peliä.

AKK Motorsport ry toimii seuraliigan järjestäjänä, hallinnoi sarjaa sekä hyväksyy kilpailuihin osallistuvat seurat ja kilpailujen järjestäjät. AKK:n jäsenseurat toimivat myös osakilpailujen järjestäjinä.

Seurat saavat päättää itse, kuinka valitsevat kuljettajansa kilpailuihin/luokkiin. Seura voi järjestää esimerkiksi oman aika-ajokarsinnan tai valita haluamallaan tavalla seuraa edustavan kilpailijan jokaiseen luokkaan. Eri kuljettajat voivat ajaa eri kilpailuissa eikä saman kuljettajan tarvitse ajaa kaikkia kilpailuja.

LUOKAT:
Sarjan kilpailuissa on käytössä seuraava luokkajako:

  • Luokka 1: Nuoret, alle 13-vuotiaat
  • Luokka 2: 14–35-vuotiaat
  • Luokka 3: yli 36-vuotiaat
  • Luokka 4: Naiset

Seuraliigan sarjasäännöt ja kilpailujen aikataulu julkaistaan myöhemmin.

 

Lisätietoja:
Sarjakoordinaattori Mika Nykänen, 044 328 0388, mn.digiform@gmail.com, Discord-nimi @mikany
Lajipäällikkö Henri Karjalainen, 050 546 0500, henri.karjalainen@autourheilu.fi

Kuva: OverPower

Design Mainostoimisto Ajaton Oy