AKK:n hallituksen tiedote: jokamiehenluokan nuorten luokan ikäisten tyttöjen osallistumisoikeus naisten luokkaan

17.1.2018

« Takaisin

Hallitus on 17.1. käsitellyt uudelleen jokamiehenluokan nuorten luokan ikäisten tyttöjen osallistumisoikeutta naisten luokkaan koskevan säännön. Asiassa ilmenneiden uusien tietojen myötä ja harkittuaan sääntökokonaisuutta uudelleen, hallitus toteaa edellisessä kokouksessa 13.1. tekemänsä päätöksen ja sen perusteet virheellisiksi ja kumoaa aikaisemman päätöksensä.

Hallitus hyväksyi jokamiehenluokan lajiryhmän 18.10.2017 esityksen JM sääntökohdaksi 5.1 Luokkajako. Hyväksytty sääntöteksti kokonaisuudessaan alla. Sääntö astuu voimaan heti ja korjaus päivitetään liiton www-sivujen sähköiseen sääntökirjaan mahdollisimman pian. 

5.1. Luokkajako 

Jokamiehenluokassa on kolme perusluokkaa. 

1. Nuoret 

2. Naiset 

3. Yleinen 

Perusluokat voivat jakautua erillisiin luokkiin, kuten esimerkiksi EVK-luokka (Etuvetoiset ja kardaani autojen luokka). Luokkia voi ajaa limittäin, jos siitä on maininta kilpailun säännöissä. Nuorten ja naisten luokka voidaan ajaa yhdistettynä, jos siitä on maininta kilpailun säännöissä. Nuorten luokkaan voi osallistua sillä kilpailukaudella, kun kyseinen henkilö täyttää 15 vuotta. Yleisessä luokassa vaaditaan vähintään 18 vuoden ikä. Yleiseen luokkaan on siirryttävä, kun täyttää 18 vuotta. Senioriluokkaan saa osallistua aikaisintaan täytettyään 50 vuotta. Kilpailun alkaessa on yleiseen- tai seniori-luokkaan tarvittava ikä oltava täynnä. Alle 18v. tytöt voivat osallistua naisten ja nuorten luokkaan, jos luokat ajetaan kilpailussa eri päivinä. 

Taulukko: 

Luokka nroLuokan nimiMin ikäMax. ikä
1JM-Naiset15* 
2JM-Naiset EVK15* 
3JM-Nuoret15*18
4JM-Nuoret EVK15*18
5JM-Nuoret ja Naiset15* 
6JM-Seniorit50 
7JM-Yleinen18 
8JM-Yleinen EVK18 

* Sen vuoden alusta, kun 15v. ikä täyttyy. 

Suositellaan, että kilpailussa on yhtenä kilpailupäivänä enintään kolme (3) luokkaa. Jos luokkia ajetaan limittäin, voi luokkien määrä ylittyä tästä.

 

AKK-Motorsport

Design Mainostoimisto Ajaton Oy