Alonso tutustui Kymi Ring -hankkeeseen

13.3.2015

« Takaisin

MotoGP-osakilpailu Suomeen?

Kansainväliset mitat täyttävä moottoriurheilukeskushanke Kymi Ring etenee hyvässä myötätuulessa ja suunnitellussa aikataulussa.

Iittiin Tillolan alueelle suunnitellun, kansainväliset mitat täyttävän moottoriurheilukeskus Kymi Ringin ratasuunnitelma on läpäissyt sekä Kansainvälisen Autoliitto FIA:n että kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n kansainväliset luokitukset. Tämän rohkaisemana Kymi Ring Oy:n edustajat ovat aloittaneet keskustelut ja neuvottelut radalle tulevaisuudessa tulevista kansainvälisistä arvokilpailuista.

Yksi tärkeimmistä tavoitteista ja suunnitelmista on moottoripyörien MM-sarjan, MotoGP:n, osakilpailun järjestäminen radalla. Sarjan kaupallisten oikeuksien haltijan Dorna Sports, S.L.:n tapahtumista vastaava toimitusjohtaja Javier Alonso vieraili helmikuun alussa alueella ja tutustui Kymi Ringin toimintakonseptiin. Alonso oli vakuuttunut näkemästään ja kuulemastaan:

- On hienoa nähdä mitä kaikkea on jo tehty, ja olen varsin vaikuttunut kaikesta mitä minulle on esitelty. Luonnollisesti töitä on tehtävä vielä paljon ennen alueen avaamista. Olemme valmiita neuvottelemaan yhteistyöstä MotoGP:n osalta, kunhan rata-alue on toimintavalmiudessa.

Käytyjen neuvottelujen tuloksena Kymi Ringillä on aiesopimus MotoGP-osakilpailun järjestämisestä viiden vuoden ajanjaksolla alkaen vuodesta 2017. Kymi Ring Oy:n hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Kari O. Sohlberg on syystäkin tyytyväinen:

- KymiRing Oy:n tavoitteena on solmia pitkäaikaisia sopimuksia kansainvälisten toimijoiden kanssa. MotoGP:tä hallinnoivan Dornan toimitusjohtaja Javier Alonson kanssa käydyt yhteistyöneuvottelut on tärkeä ja merkittävä askel tavoitteen saavuttamiseksi. MotoGP-osakilpailun järjestäminen Suomessa on valtava haaste, mutta samalla uskomaton mahdollisuus.

Myös Suomen Olympiakomitean ja Valon puheenjohtaja Risto Nieminen liputtaa vahvasti hankkeen puolesta:

- Moottoriurheilu kuuluu vahvasti suomalaiseen urheilukulttuuriin ja -perinteeseen. Se on myös osa urheilullista identiteettiämme ja urheilugeeniperimäämme. Suomen Olympiakomitean ja Valon näkökulmasta suomalaisen moottoriurheilun kilpailukykyä tulee edelleen kehittää. Kymi Ring -hanke ja sen mukanaan tuomat kansainväliset arvokilpailut tukevat tätä tavoitetta mitä parhaimmin.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Timo Pohjola, 020 615 2710, 0400 754 882, timo.pohjola@kinno.fi

Kuva: mikakallio.com

Design Mainostoimisto Ajaton Oy