Aluevalmennus uudistuu

23.10.2018

« Takaisin

Autourheilun lajiliiton AKK Motorsport Ry:n valmennusjärjestelmän uudistus on käynnistynyt tänä vuonna. Tavoitteena on rakentaa ja kehittää myös portaikon alempia askeleita auttamaan niin aloittelevia tavoitteelliselle uralle tähtääviä urheilijoita kuin ihan ajamisen ilosta lajia harrastavia kuljettajia.

 

Yksi merkittävimpiä muutoksia on aluevalmennustoiminnan siirtyminen osaksi AKK Driver Academy valmennusohjelmaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että AKK Driver Academyn valmennustiimi vastaa koko toiminnasta. Uudistuksella halutaan luoda väliporras seuroissa tapahtuvan ohjaus- ja valmennustoiminnan sekä AKK Driver Academyn juniorimaajoukkueen välille. 

Aluevalmennuksen ohjelmaa järjestetään karting-, crosskart- ja rallikuljettajille. Toiminta pitää sisällään samoja toimintatapoja kuin maajoukkuevalmennus, mutta leirien määrät ovat pienempiä, eikä ohjelma vaadi urheilijalta niin paljon sitoutuneisuutta kuin juniorimaajoukkueen toiminta. Uuden aluevalmennusohjelman kautta tavoitteellisesta kuljettajan urasta haaveilevan nuoren kuljettajan ja hänen taustaryhmänsä on mahdollisuus kokeilla, miltä suunnitelmallinen ja tavoitteellinen toiminta tuntuvat ja onko se sitä, mihin nuori kuljettaja haluaa oikeasti sitoutua. Maajoukkuetoiminnassa leiritykset tapahtuvat pääosin arkipäivisin, mikä aiheuttaa poissaoloja koulusta ja saattaa aiheuttaa myös taustaryhmälle haasteita vapaapäivien saamisen muodossa omasta leipätyöstään. Aluevalmennuksessa pyritään ensisijaisesti siihen, että kaikki leiritykset hoituvat viikonloppuisin. 

 

Leirien kokonaismäärä aluevalmennuksessa 2019 tulee olemaan neljä, joista kaksi on ajoleirejä ja kaksi opistoleirejä. Leirien tarkemmat ajankohdat tarkentuvat valintatestileiriin mennessä. Lisäksi urheilijoilla on oman tekemisen kautta annetuilla näytöillä mahdollisuus päästä tutustumaan maajoukkueleireille. Maajoukkuetoiminnasta poiketen aluevalmennuksessa tulee olemaan valmennusmaksu, joka on 500€/koko vuosi. 

 

Aluevalmennusohjelmaan valitaan kaudelle 2019 enintään 16 kuljettajaa valintatestien perusteella, jotka pidetään Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä 14-16.12.2018. 

 

Hakuohjeet aluevalmennukseen löytyvät AKK Driver Academy nettisivuilta:

http://www.akkdriveracademy.fi/content/fi/1/92/Hakuohjeet.html

 

Lisätietoja: 

valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola 0400-425850 etunimi.sukunimi@autourheilu.fi

 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy